Στρατηγικό Μνημόνιο της Τράπεζας Κύπρου με την China Development Bank

Στρατηγική συνεργασία με ορίζοντα πολλών δεκαετιών, είναι αυτή μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου με την China Development Bank.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Ηλιάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ανδρέας Αρτέμης και ανώτατα στελέχη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τους στόχους και τη στρατηγική, πάνω στην οποία θα κινηθεί η συνεργασία των δύο μερών.

 

Μνημόνιο συνεργασίας με άξονα την ναυτιλία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Ηλιάδης, αφού τόνισε ότι η συνεργασία των δύο τραπεζών είναι πολύ σημαντική για τους τομείς της ναυτιλίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναπτυξιακών έργων και για τις δύο χώρες, πρόσθεσε ότι η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος για εκμετάλλευση ευκαιριών που θα προκύψουν στην ευρύτερη περιοχή, προς αμοιβαίο όφελος.

 

Ικανοποίηση των Κινέζων

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της China Development Bank, Ζενγκ Ζίτζιε, εξέφρασε τη ικανοποίηση του για την έναρξη της συνεργασίας, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνουν και οι δύο οργανισμοί στην κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στις κοινωνίες όπου δραστηριοπούνται.

 

« Η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να αποτελέσει την οικονομική γέφυρα που θα φέρει ακόμη πιο κοντά την Κίνα με την Ευρώπη και τον Ανατολικό Μεσογειακό χώρο. Η συμφωνία αυτή θεμελιώνει μία συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλους στρατηγικούς τομείς».

 

Με το βλέμμα στο μέλλον

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την China Development Bank, στο πλαίσιο του οποίου έχει εξασφαλίσει πενταετές δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή συνεργασίας των δύο τραπεζών στην από κοινού χρηματοδότηση επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναπτυξιακών έργων.

 

 

Η China Development Bank είναι κρατικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων της Κίνας με τις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες μέσα από την παροχή οικονομικής στήριξης συναλλαγών.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός της χώρας που παραχωρεί δάνεια σε ξένο νόμισμα. Στο τέλος του 2010, το σύνολο ενεργητικού της China Development Bank ανερχόταν σε 583 δισ. ευρώ και τα συνολικά της δάνεια σε 515 δισ. ευρώ.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.