Ανοιχτό σενάριο ο «ξαφνικός θάνατος» στην ΕΒΖ

Κρίσιμος μήνας ο Οκτώβριος για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, καθώς παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία ο μήνας που διανύουμε θα κρίνει την επόμενη μέρα της εταιρείας.

 

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις αναφορικά με τις εξελίξεις, καθότι υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία με επενδυτικό σχήμα και προστασία από πιστωτές μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά συνεχίζονται οι επαφές με τους αγρότες, τον επενδυτή και με εργαζόμενους για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα. (Διαβάστε επίσης: Πώς μπλοκάρουν 30 εκατ. ευρώ για την ΕΒΖ)

 

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι φέτος η παραγωγή ζάχαρης είναι μικρή, ενώ αναζητούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη λειτουργία της βιομηχανίας. Όπως ανέφερε, τα κεφάλαια που απαιτούνται για πληρωμή αγροτών, μεταφορικό κόστος και λειτουργία εργοστασίου με έκτακτο προσωπικό -υπολογίζονται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ -δεν υπάρχουν και γίνεται μία συνεννόηση, ενώ έχει γίνει και πρόταση να καταβάλλει το ποσό ο επενδυτής.

 

Θα ξέρουμε σε λίγες ημέρες εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες, σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι «σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αλλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την αξιοποίηση αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο, αλλιώς θα επιμείνουμε να αναζητήσουμε νέο επενδυτή. Στόχος είναι να παραμείνει η παραγωγή στη χώρα και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Πιτίνο: Είναι απογοητευτικό…

Πιτίνο: Είναι απογοητευτικό…

Aπογοητευμένος από την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ρικ Πιτίνο, μετά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.