UNWTO: Παγκόσμιο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης η Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) Ζουράμ Πολολικασβίλι συνεχάρη την Τετάρτη, παρουσία αρκετών υπουργών Τουρισμού από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα για την επιτυχημένη της τουριστική χρονιά.

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του UNWTO για τον "Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού" στην Θεσσαλονίκη, ο Πολολικασβίλι χαιρέτισε την Ελλάδα για την υψηλή τουριστική πρόοδο μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη εξαετία που περιελάμβαναν πολιτική κρίση, οικονομική κρίση και φυσικές καταστροφές.

 

"Δεν είναι τόσο εύκολο να λύσεις τέτοια προβλήματα και ταυτόχρονα να διατηρήσεις έναν αριθμό επισκεπτών και την ποιότητα των υπηρεσιών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό", ανέφερε ο γενικός γραμματέας του UNWTO. "Θέλουμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε την Ελλάδα ως πρότυπο για πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα", δήλωσε ο Πολολικασβίλι, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στο δρόμο της να γίνει ένας προορισμός 365 ημερών το χρόνο ακολουθώντας μια συγκεκριμένη τουριστική στρατηγική.

 

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό στον τουρισμό σήμερα, επειδή πολλές χώρες χρειάζονται την εμπειρία για το πώς να προσελκύσουν επισκέπτες κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών και έχετε κάνει πολύ ωραίο και ενδιαφέρον έργο. Σας ευχαριστώ και πάλι για το παράδειγμα σας", πρόσθεσε.

 

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φιλοξενεί τη διεθνή συνάντηση του UNWTO για τον "Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού", μια συνεργατική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης κατά μήκος της ιστορικής οδού του μεταξιού, η οποία συνδέει την Κίνα με τη Δύση. Σύμφωνα με τον Πολολικασβίλι, ο Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να γίνει το νέο "εμπορικό σήμα" στον τομέα του παγκόσμιου τουρισμού. Τριάντα πέντε κράτη μέλη συμμετέχουν επί του παρόντος στην πρωτοβουλία του UNWTO για το Δρόμο του Μεταξιού.

 

Κουντουρά: "Πύλη στο μέλλον ο Δρόμος του Μεταξιού"

 

Η Έλενα Κουντουρά κατά την τελετή έναρξης της Συνάντησης καλωσόρισε θερμά τις εθνικές αντιπροσωπείες 19 κρατών-μελών του UNWTO στην Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά φιλοξενείται μία Υψηλού Επιπέδου Διεθνή Συνάντηση στον τουρισμό. Και τόνισε ότι "ο Δρόμος του Μεταξιού είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να αποτελέσει μία πύλη από το παρελθόν στο μέλλον. Στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες στην πόλη θα τεθούν οι στόχοι και το πλαίσιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο".

 

Ευχαριστώντας το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, για την υποστήριξή του και την εξαιρετική συνεργασία Υπ.Τουρισμού – ΠΟΤ, η υπουργός, αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και παρουσίασε τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με προτεραιότητα στην βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι ο τουρισμός, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, μπορεί και πρέπει μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό των κυβερνήσεων, των φορέων και οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα να αποτελέσει τομέα υψηλής προτεραιότητας στη διαμόρφωση των πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο

 

Την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», διοργανώνουν από κοινού στην Θεσσαλονίκη, ο UNWTO, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Τουρισμού. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του UNWTO, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας- Ειρηνικού (PATA), ειδική συνεδρία για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Η εποχή του Γιάννη Αναστασίου στον Ατρόμητο ξεκίνησε σήμερα (24/5) το απόγευμα, με την επίσημη...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.