Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Διπλό χτύπημα υπέστη το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά -0,69% και να διαμορφωθεί στα 6,217 δις €. Οι απώλειες προήλθαν τόσο από την υψηλή μέση αρνητική απόδοση της αγοράς -0,71%, όσο και από τον έντονα πτωτικό ρυθμό μεριδίων -0,12%. Το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών υπέστη μεγάλο όγκο ρευστοποιήσεων, που σε αξία ανήλθε σε 38,943 εκατ. €.

 

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, μόνον τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας διασωθήκαν επέτυχαν θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης 0,63%. Οι περισσότερες κατηγορίες έκλεισαν με σημαντικές μέσες απώλειες καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -3,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -2,89%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -2,27% τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -2,02% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -1,56%.

 

Το κακό κλίμα των τελευταίων ημερών επηρέασε του μεριδιούχους κατά τη χθεσινή ημέρα και τους οδήγησε σε υψηλή κινητικότητα, που χαρακτηρίστηκε από αρνητικό κλίμα επένδυσης και υψηλή αξία ρευστοποιήσεων. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 32,771 εκατ. € (μείωση μεριδίων -1,70%). Για να μην υπάρξει στρέβλωση της αγοράς θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι τα 32,055 εκατ. € προήλθαν από ένα Α/Κ της κατηγορίας, το INTERAMERICAN Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού, που διαχειρίζεται η EUROBANK ΑΜ ΑΕΔΑΚ. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν τα κεφάλαια αυτά «βγαίνουν» εκτός του θεσμού των Α/Κ, Σε αξία ρευστοποιήσεων ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,714 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 1,707 εκατ. €, τα Μικτά Α/Κ με 1,588 εκατ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,506 εκατ. €.

 

Ουσιαστικές εισροές επέτυχαν μόνον τα Funds of Funds Μικτά με 677 χιλ. €.

 

Η υψηλή αξία εξαγορών στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας μείωσε το μερίδιο αγοράς της κατηγορίας έναντι του Ενεργητικού σε 10,88%, αλλά παρόλα αυτά διατηρήθηκε η 5η θέση που κατείχε στην κατάταξη.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.