Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Διπλό χτύπημα υπέστη το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά -0,69% και να διαμορφωθεί στα 6,217 δις €. Οι απώλειες προήλθαν τόσο από την υψηλή μέση αρνητική απόδοση της αγοράς -0,71%, όσο και από τον έντονα πτωτικό ρυθμό μεριδίων -0,12%. Το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών υπέστη μεγάλο όγκο ρευστοποιήσεων, που σε αξία ανήλθε σε 38,943 εκατ. €.

 

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, μόνον τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας διασωθήκαν επέτυχαν θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης 0,63%. Οι περισσότερες κατηγορίες έκλεισαν με σημαντικές μέσες απώλειες καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -3,40%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -2,89%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -2,27% τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -2,02% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -1,56%.

 

Το κακό κλίμα των τελευταίων ημερών επηρέασε του μεριδιούχους κατά τη χθεσινή ημέρα και τους οδήγησε σε υψηλή κινητικότητα, που χαρακτηρίστηκε από αρνητικό κλίμα επένδυσης και υψηλή αξία ρευστοποιήσεων. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 32,771 εκατ. € (μείωση μεριδίων -1,70%). Για να μην υπάρξει στρέβλωση της αγοράς θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι τα 32,055 εκατ. € προήλθαν από ένα Α/Κ της κατηγορίας, το INTERAMERICAN Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού, που διαχειρίζεται η EUROBANK ΑΜ ΑΕΔΑΚ. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν τα κεφάλαια αυτά «βγαίνουν» εκτός του θεσμού των Α/Κ, Σε αξία ρευστοποιήσεων ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,714 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 1,707 εκατ. €, τα Μικτά Α/Κ με 1,588 εκατ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,506 εκατ. €.

 

Ουσιαστικές εισροές επέτυχαν μόνον τα Funds of Funds Μικτά με 677 χιλ. €.

 

Η υψηλή αξία εξαγορών στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας μείωσε το μερίδιο αγοράς της κατηγορίας έναντι του Ενεργητικού σε 10,88%, αλλά παρόλα αυτά διατηρήθηκε η 5η θέση που κατείχε στην κατάταξη.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Πρόστιμο στη Λιντς για κατασκοπεία

Με πρόστιμο ·230 χιλιάδων ευρώ ·τιμώρησε την Λιντς η ·αγγλική ομοσπονδία. Η αγγλική ομάδα, που φιλοδοξεί να κερδίσει...

Τουρισμός

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

MSC: Κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά το 2020

Η εταιρεία κρουαζιέρων MSC Cruises ανακοίνωσε πρόγραμμα κρουαζιέρας με στάσεις σε ελληνικά λιμάνια για το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.