Η ακτινογραφία της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η πολύ καλή συμπεριφορά (μετά από αρκετό διάστημα) του ΧΑ με τις αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη στις 620 μονάδες, έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για παρόμοια αντίσταση και συγκράτηση του Ενεργητικού των Α/Κ. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν διαφορετική καθώς ήρθε η σειρά των υπολοίπων κατηγοριών να πάρουν την σκυτάλη των πτωτικών αποδόσεων.

 

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ακόμη μία ημέρα έντονης πτώσης της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, περί του -0,51%, που τα διαμόρφωσε στα 6,186 δις €. Με αυτόν τον τρόπο το Ενεργητικό κατρακύλησε σε νέα χαμηλά έτους, της τάξεως του -7,08%.

 

Ο ρυθμός μεριδίων την Πέμπτη ήταν ενισχυμένος κατά 0,01%, όμως δεν αντιστοιχεί σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Αντιθέτως, επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις (των οποίων η αξία ήταν χαμηλή) καθώς κυμάνθηκε στα 1,694 εκατ. €.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε με, επίσης, έντονα αρνητικό πρόσημο -0,79%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ μόνον τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με μέση ανοδική απόδοση 0,37% και άλλες 2 κατηγορίες με μηδενική μεταβολή (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Οι υπόλοιπες 17 υπέστησαν μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με -2,52%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -2,38%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -2,33% και τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -2,29%.

 

Η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε μεσαία προς ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά η κυρίαρχη επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική. Ο κύριος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,382 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 554 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/ Ελλάδας με 501 χιλ. € και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 485 χιλ. €.

 

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,473 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 216 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 187 χιλ. €.

 

Ανεπαίσθητης αξίας ρευστοποιήσεις στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, μόλις 37 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.