BILL GATES, ELON MUSK ΚΑΙ MARK CUBAN: Οι… «κακές συνήθειες» που «έκοψαν» οι τρεις κροίσοι

Εάν νομίζετε πως οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου κάνουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν, πλανάστε. Όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, είχαν κακές συνήθειες, τις οποίες αναγκάστηκαν να κόψουν «μαχαίρι» και για να επιτύχουν, αλλά και για να καταφέρουν να εδραιωθούν στην κορυφή του κόσμου των επιχειρήσεων.

 

Γιατί, όπως παραδέχονται ο Bill Gates, ο Elon Musk και ο Mark Cuban, εάν δεν είχαν κόψει τις κακές συνήθειές τους, αυτές θα τους τράβαγαν πίσω, κρατώντας τους μακριά από την επιτυχία.

Ο Gates

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, παραδέχεται ότι ήταν πολύ αναβλητικός, αφήνοντας ό,τι είχε να κάνει για το τελευταίο λεπτό. Αυτό ίσχυε όσο σπούδαζε στο Harvard, ή τουλάχιστον στα δύο χρόνια που παρακολούθησε πριν τα παρατήσει. «Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν αστείο», εξήγησε ο ίδιος. «Αυτή ήταν η θέση μου στον κόσμο: Ο τύπος που δεν έκανε τίποτα, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

 

Βέβαια, ο Gates βίωσε ένα οδυνηρό reality check, όταν μπήκε στον κόσμο των επιχειρήσεων, όπου τα deadlines πρέπει να ακολουθούνται και τα χρονοδιαγράμματα τιμώνται. «Κανείς δεν μου έπλεξε το εγκώμιο, επειδή έκανα τις δουλειές μου την τελευταία στιγμή», εξήγησε ο Gates. Έτσι, προσπάθησε να αντιστρέψει την κακή του αυτή συνήθεια και να γίνει σαν τους συμφοιτητές του που «ήταν πάντα οργανωμένοι και είχαν τις δουλειές τους έτοιμες στην ώρα τους».

 

 

Ο Μusk

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, μέχρι πρόσφατα δούλευε 120 ώρες την εβδομάδα, αφήνοντας ελάχιστο χρόνο στον εαυτό του για ύπνο (ίσως και γι’ αυτό ο Branson, ανακοινώνοντας το διαστημικό πρόγραμμα της Virgin, συμβούλευσε δημοσίως τον Musk να… κοιμηθεί λιγάκι). Για να ανταποκριθεί στην έλλειψη ύπνου, ο Musk συνήθιζε να πίνει μεγάλες ποσότητες καφέ, ή καφεϊνούχων ροφημάτων.

 

«Υπήρχαν διαστήματα που έπινα οκτώ diet Cokes τη μέρα, ή κάτι τέτοιο γελοίο», εξήγησε ο ίδιος. «Συνήθιζα να πίνω τόσο πολύ καφέ… που θα με οδηγούσε στο να διασωληνωθώ. Και αυτό δεν θα ήταν καλό».

 

Οι ειδικοί της Υγείας εξηγούν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεϊνης μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και υψηλά επίπεδα στρες που να δημιουργήσουν έναν τοξικό κύκλο κούρασης, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση καφέ. Αυτό, μειώνει την αίσθηση για ανάγκη ύπνου και οδηγεί σε περισσότερη κούραση την επόμενη μέρα, που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση καφεΐνης. Φαύλος κύκλος.

 

Ο Musk, αντάλλαξε τις ποσότητες καφεϊνης που έπινε με νερό. Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι κοιμάται λίγο περισσότερο.

 

Ο Cuban

Οι φωνές δεν είναι και ο καταλληλότερος τρόπος για να διατυπώσει κανείς την άποψή του και να ορθώσει επιχειρήματα. Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban το έμαθε αυτό με τον δύσκολο τρόπο, όταν ήταν 20 ετών.

 

«Φώναζα συνέχεια στον συνέταιρό μου» (σ.σ. τον Martin Woodall), παραδέχθηκε ο Cuban. Οι δυο τους είχαν ιδρύσει την εταιρία υπολογιστικών συστημάτων Micro-Solutions και συγκρούονταν ως προς τον τρόπο που θα διοικούσαν την εταιρία. «Εκνευρίζαμε σε σημείο… τρέλας ο ένας τον άλλο», εξήγησε ο Cuban. «Με εξευτέλιζε σε απίθανο βαθμό για το πόσο απρόσεκτος ήμουν. Και του έκανα το ίδιο επειδή ήταν τόσο αναλυτικός που έχανε τεράστιες ευκαιρίες».

 

Με τον καιρό, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έμαθε ότι με το να φωνάζει, έκανε περισσότερο κακό από καλό. «Το μόνο που καταφέρνεις, είναι να αυξάνεις το στρες. Όταν αυξάνεις το στρες, τότε οι άνθρωποι γύρω σου, η παραγωγικότητα, η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα πέφτουν».

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 


protoselida

World Business

Ο επικεφαλής της Apple θέλει να δώσει τον έλεγχο των δεδομένων στους χρήστες

Ο επικεφαλής της Apple θέλει να δώσει τον…

Ο επικεφαλής της Apple κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς νομοθέτες να δώσουν στους χρήστες τον έλεγχο...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:  

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Τεχνολογία

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστηριακές συνθήκες,...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.