Φάρσα με πίνακα αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων!

Ο πίνακας του Banksy αυτοκαταστράφηκε(!) αμέσως μόλις πουλήθηκε σε τιμή - ρεκόρ

στο Sotheby’s

 

Ο φαρσέρ της τέχνης, Banksy, ξαναχτύπησε. Ο άνθρωπος που έκανε το graffity πανάκριβη τέχνη, έβαλε το street art στα «σαλόνια» και έχει κάνει όλο τον πλανήτη να αναρωτιέται για την ταυτότητά του, έκανε την πιο ακριβή του, ίσως, φάρσα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα έργο του αυτοκαταστράφηκε ενώπιον του εμβρόντητου κοινού που συμμετείχε στη δημοπρασία για την αγορά του, δευτερόλεπτα αφού είχε πουληθεί για 1,4 εκατ. δολάρια.

 

Ο βαμμένος με σπρέι καμβάς «Κορίτσι με Μπαλόνι» βγήκε στη δημοπρασία στον Sotheby’s στο Λονδίνο, αυξάνοντας περισσότερες από τρεις φορές την τιμή του σε σχέση με την pre-sale εκτίμηση και ισοφαρίζοντας ρεκόρ για τον καλλιτέχνη. Όταν βρέθηκε ο αγοραστής και χτύπησε το σφυρί του δημοπράτη, ακούστηκε ένας ήχος συναγερμού και ο πίνακας άρχισε να κινείται μέσα στο κάδρο του, όπου είχε τοποθετηθεί ένας ηλεκτρικός κόπτης και να βγαίνει από την κάτω μεριά του, κομμένος σε λωρίδες!

 

Ο Banksy φαίνεται ότι το… ευχαριστήθηκε, καθώς το ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, δείχνοντας τη στιγμή και τις σοκαρισμένες αντιδράσεις του κοινού στην αίθουσα, συνοδεύοντας το post του με τις λέξεις "Going, going, gone..."

 

Οι επικεφαλής του Sotheby’s φαίνεται ότι δεν είχαν… ιδέα και τώρα, ο οίκος βρίσκεται «σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματα» με τον αγοραστή του… κατεστραμμένου πίνακα. «Πέσαμε θύματα της φάρσας του Banksy (we just got Banksy-ed)» είπε ο επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης του οίκου, Alex Branczik και εξήγησε ότι «δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν, όπου ένας πίνακας κομματιάστηκε την ίδια ώρα που έκανε ρεκόρ για τον καλλιτέχνη. Και τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό σε όρους… δημοπρασίας».

 

Το "Girl With Balloon," που αναπαριστά ένα μικρό παιδί να τεντώνεται για να πιάσει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, αρχικά ήταν stencil σε έναν τοίχο στο Λονδίνο και άρχισε να αναπαράγεται σε όλο τον κόσμο, εξελισσόμενο σε μια από τις πιο γνωστές εικόνες του Banksy.

 

Ο Banksy βέβαια, είναι γνωστός για τις φάρσες του. Το 2005, αναστάτωσε το Βρετανικό Μουσείο, όταν κρέμασε μια εικόνα ενός προϊστορικού ανθρώπου να σπρώχνει ένα καροτσάκι σουπερ μάρκετ, ενώ τον επόμενο χρόνο, έβαλε κρυφά μια τεράστια εικόνα ενός κρατουμένου του Guantanamo στη Disneyland. Φέτος, το παρατράβηξε…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 


protoselida

World Business

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 2016 σημείωσαν οι πωλήσεις των iPhone...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.