Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Το Μουντιάλ του 2018 επέφερε έσοδα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην οικονομία της διοργανώτριας Ρωσίας, ποσό που ισοδυναμεί με το 1.1% του ΑΕΠ της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/10) η οργανωτική επιτροπή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

 

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018, Αλεξέι Σοροκίν, παρουσίασε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ντόχα του Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, έκθεση για τα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά οφέλη της διοργάνωσης, που έλαβε χώρα στην Ρωσία από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου.

 

Και όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί, αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018. Την περίοδο αυτή, με αφορμή πάντα το παγκόσμιο κύπελλο, δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση!

 

"Οι αριθμοί σε αυτήν την έκθεση είναι συγκλονιστικοί", σχολίασε ο Αλεξέι Σορόκιν, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως οι θετικές συνέπειες για την ρωσική οικονομία, θα συνεχισθούν και την επόμενη πενταετία.

 

Αν και το θέαμα δεν κυμάνθηκε σε παρόμοια υψηλά επίπεδα, εντούτοις οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον "ισχυρό άνδρα" της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, που χαρακτήρισε το τουρνουά ως το κορυφαίο όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά το οικονομικό επίπεδο.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.