Ρωσία: Έσοδα 12,5 εκατ. από το Μουντιάλ

Το Μουντιάλ του 2018 επέφερε έσοδα ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην οικονομία της διοργανώτριας Ρωσίας, ποσό που ισοδυναμεί με το 1.1% του ΑΕΠ της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/10) η οργανωτική επιτροπή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

 

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018, Αλεξέι Σοροκίν, παρουσίασε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ντόχα του Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, έκθεση για τα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά οφέλη της διοργάνωσης, που έλαβε χώρα στην Ρωσία από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου.

 

Και όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί, αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018. Την περίοδο αυτή, με αφορμή πάντα το παγκόσμιο κύπελλο, δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση!

 

"Οι αριθμοί σε αυτήν την έκθεση είναι συγκλονιστικοί", σχολίασε ο Αλεξέι Σορόκιν, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως οι θετικές συνέπειες για την ρωσική οικονομία, θα συνεχισθούν και την επόμενη πενταετία.

 

Αν και το θέαμα δεν κυμάνθηκε σε παρόμοια υψηλά επίπεδα, εντούτοις οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον "ισχυρό άνδρα" της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, που χαρακτήρισε το τουρνουά ως το κορυφαίο όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά το οικονομικό επίπεδο.


protoselida

World Business

Λεμέρ: Ο Γκοσν δεν μπορεί πλέον να ηγείται της Renault

Λεμέρ: Ο Γκοσν δεν μπορεί πλέον να ηγείται…

Ο Κάρλος Γκοσν δεν θα πρέπει να παραμείνει επικεφαλής της Renault ύστερα από τη σύλληψή...

Τεχνολογία

Προβλήματα στη λειτουργία του Facebook

Προβλήματα στη λειτουργία του Facebook

Προβλήματα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η λειτουργία του Facebook, σύμφωνα με αναφορές χρηστών από όλο...

Τουρισμός

Handelsblatt: Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη του Ίκαρου;

Handelsblatt: Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη…

Εκτιμήσεις ότι ο ελληνικός τουρισμός ενδέχεται να σημειώσει πτώση την επόμενη χρονιά δημοσιεύει η εφημερίδα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.