Ινδία: Ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την αποθήκευση ιρανικού πετρελαίου

Ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την αποθήκευση ιρανικού πετρελαίου, λόγω των επικείμενων κυρώσεων στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιραν, που αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 4 Νοεμβρίου.

 

Η μεγάλη ασιατική χώρα, αν και θεωρείται βασικός εταίρος της κυβέρνησης Τραμπ, δεν φαίνεται να έχει την διάθεση να εμποδίσει δυο ινδικές επιχειρήσεις από το να αγοράσουν ιρανικό πετρέλαιο τον ερχόμενο μήνα. Σε περίπτωση που οι εισαγωγές ολοκληρωθούν, θα αντιβαίνουν στον δηλωμένο στόχο των ΗΠΑ να μηδενίσουν σχεδόν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

 

"Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν κάλυψη περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν καλύπτουν το πετρέλαιο που αποθηκεύεται", δήλωσε ένας επίσημος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Άλλοι επίσημοι την Δευτέρα δήλωσαν ότι η Ινδία διαθέτει εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες σε ετήσιες συμβάσεις που έχει κλείσει με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιρακ, που μπορούν να την διασφαλίσουν σε περίπτωση επιβολή κυρώσεων στις Ιρανικές εξαγωγές.

 

Η Ινδία αποτελεί χώρα κλειδί στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιραν, καθώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου, πίσω μόνο από την Κίνα. Το Σεπτέμβρη η Ινδία εισήγαγε μισό εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως από το Ιράν, σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας για το συγκεκριμένο μήνα.

 

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο "εξαιρέσεων σημαντικών μειώσεων", για τις χώρες που προσπαθούν σταδιακά να φτάσουν σε μηδενικές εισαγωγές,. Για να κερδίσει αυτήν την εξαίρεση, το Νέο Δελχί θα αναφέρει στοιχεία σχετικά με τη μειωμένη εισαγωγή ιρανικού αργού πετρελαίου. Αυτή η απόκλιση στην πετρελαϊκή πολιτική των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλα ζητήματα όπως οι εισαγωγές ρωσικών όπλων, συζητήθηκαν όταν ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ταξίδεψε στην Ινδία το Σεπτέμβριο.

 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει καταναγκαστικά οικονομικά μέτρα για να φέρει το Ιράν πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας. Αναλυτές πιστεύουν ότι αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να δαπανήσουν πολιτικό κεφάλαιο για τις κυρώσεις και τις εξαιρέσεις από αυτές, θα το κάνουν μόνο για τις χώρες που πραγματικά μειώνουν την εξάρτησή τους από το ιρανικό αργό πετρέλαιο.


protoselida

World Business

Ο επικεφαλής της Apple θέλει να δώσει τον έλεγχο των δεδομένων στους χρήστες

Ο επικεφαλής της Apple θέλει να δώσει τον…

Ο επικεφαλής της Apple κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς νομοθέτες να δώσουν στους χρήστες τον έλεγχο...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:  

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Τεχνολογία

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστηριακές συνθήκες,...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.