Αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες πολυτελείας στις κρουαζιέρες

Αν και τα κρουαζιερόπλοια μεγάλου μεγέθους που μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 5.000 επιβάτες, είναι δημοφιλή σ' ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών, μια έρευνα της AAA Travel αποκαλύπτει μια αναδυόμενη τάση των παραθεριστών να επιλέγουν όλο και περισσότερο ταξίδια κρουαζιέρας με μικρότερα πλοία.

 

Οι κρατήσεις κρουαζιέρων μέσω της AAA Travel αυξήθηκαν σημαντικά το περασμένο έτος, ενώ οι κρατήσεις για σουίτες σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια μαζί με τα δρομολόγια σε μικρές, πολυτελείς γραμμές κρουαζιέρας εξερράγησαν, με υψηλά διψήφια ποσοστά σε ορισμένες περιπτώσεις. Η έρευνα πραγματοποίηθηκε ανάμεσα σε 5.000 επιβάτες κρουαζιέρας το τελευταίο 12μηνο.

 

"Πολλά κρουαζιερόπλοια σήμερα είναι σαν θέρετρα, δίνουν την αίσθηση του resort, με χιλιάδες επιβάτες και αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης και εστίασης", δήλωσε σε γραπτή δήλωση του ο Bill Sutherland, ανώτερος αντιπρόεδρος της AAA Travel. "Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν πιο προσωπικές εμπειρίες και στρέφονται σε μικρότερες κρουαζιέρες εξαιρετικής ποιότητας, επιδεικνύοντας τεράστιο ενδιαφέρον για γραμμές κρουαζιέρας όπως η AmaWaterways, Seabourn, Azamara Club Cruises, Viking River Cruises, Uniworld Boutique River Cruises κ.α.".

 

Νοιώθοντας την ανάγκη να ανταποκριθούν στην τάση αυτή, οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας, όπως οι Carnival Cruise Line και Royal Caribbean, εισήγαγαν μεγαλύτερες σουίτες στα νέα πλοία τους. Οι επιβάτες με σουίτα πλέον έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε επιλεγμένα εστιατόρια, ιδιωτικές πισίνες και ξαπλώστρες, υπηρεσίες μπάτλερ και υποδοχής στο πλοίο. Η AAA Travel εντόπισε επίσης σημαντικά μεγαλύτερη αύξηση στις για κρατήσεις κρουαζιέρας σε Ευρώπη και Χαβάη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Η βιομηχανία κρουαζιέρων αντιμετωπίζει έντονη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, καθώς οι γραμμές κρουαζιέρας επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα πλοία και συνεχίζουν να εξελίσσουν τις προσφορές τους για να προσελκύσουν περισσότερους ταξιδιώτες. Το 2019, η χωρητικότητα της βορειοαμερικανικής αγοράς κρουαζιερόπλοιων προβλέπεται να αυξηθεί 7%, προσθέτοντας χώρο για ένα εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες ετησίως σε επτά νέα πλοία.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), 26,7 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδευαν σε παγκόσμια κρουαζιέρα στον ωκεανό το 2017 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε 28 εκατομμύρια το 2018.


protoselida

World Business

Λεμέρ: Ο Γκοσν δεν μπορεί πλέον να ηγείται της Renault

Λεμέρ: Ο Γκοσν δεν μπορεί πλέον να ηγείται…

Ο Κάρλος Γκοσν δεν θα πρέπει να παραμείνει επικεφαλής της Renault ύστερα από τη σύλληψή...

Τεχνολογία

Προβλήματα στη λειτουργία του Facebook

Προβλήματα στη λειτουργία του Facebook

Προβλήματα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η λειτουργία του Facebook, σύμφωνα με αναφορές χρηστών από όλο...

Τουρισμός

Handelsblatt: Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη του Ίκαρου;

Handelsblatt: Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη…

Εκτιμήσεις ότι ο ελληνικός τουρισμός ενδέχεται να σημειώσει πτώση την επόμενη χρονιά δημοσιεύει η εφημερίδα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.