ΠΟΤ: Πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός για startups γαστρονομικού τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και το συνδεδεμένο μέλος του Μαγειρικό Κέντρο στην Χώρα των Βάσκων (Basque Culinary Center-BCC) λανσάρουν μια καινοτόμα πρωτοβουλία στο γαστρονομικό τουρισμό λανσάρουν, καλώντας startup και εταιρίες από όλο τον κόσμο, πετυχημένες ή ανερχόμενες, από το χώρο της τεχνολογίας και μη, να συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό για καινοτόμες και επαναστατικές ιδέες που θα ενσωματώσουν τη γαστρονομία στον τουρισμό εμπνέοντας τους τουρίστες να ταξιδεύουν με νέους τρόπους και για νέους λόγους.

 

 

Ο γαστρονομικός τουρισμός κινείται σε πορεία καινοτομιών και διαφοροποίησης της προσφοράς του. Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό γαστρονομικού τουρισμού για Startup του ΠΟΤ, την πρώτη και μεγαλύτερη πρωτοβουλία στον κόσμο που έχει στόχο να αναδείξει νέες εταιρίες που θα μεταβάλλουν τον κλάδο του γαστρονομικού τουρισμού.

 

Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά έχει γίνει ο καθοριστικός παράγοντας που προσελκύει και αιχμαλωτίζει τις προτιμήσεις των τουριστών.

 

Ο

 γαστρονομικός τουρισμός, ως συνιστώσα και όχημα του πολιτισμού και της παράδοσης, είναι ένας απαραίτητος πόρος που προσθέτει αξία και προσφέρει λύσεις σε προορισμούς που επιδιώκουν να ξεχωρίζουν μέσα από μοναδικές προσφορές προϊόντων.

 

 

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τις καλύτερες λύσεις και πρότζεκτ που συμβάλλουν περισσότερο στη διαμόρφωση του κλάδου μέσα από καινοτόμες προτάσεις στην εφαρμογή ανερχόμενων και καινοτόμων τεχνολογιών. Στόχος του είναι να εντοπίσει προκλήσεις και πρότζεκτ και να αναδείξει καινοτομίες που μπορούν να μεταμορφώσουν το γαστρονομικό τουρισμό στο άμεσο μέλλον.

 

"Οι επενδύσεις στον τομέα της καινοτομίας και του τουρισμού δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσα για την προώθηση καλύτερων τουριστικών προϊόντων, τη βελτίωση της τουριστικής διακυβέρνησης και την αξιοποίηση της αποδεδειγμένης δυνατότητάς της να προάγει τη βιωσιμότητα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες", δήλωσε ο γ.γ. του ΠΟΤ, Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

 

"Η εκπαίδευση και η καινοτομία είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου γαστρονομικού τουρισμού. Στο Basque Culinary Center,

υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του τομέα. Από αυτή την άποψη, είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε και πάλι με τους εταίρους μας στον ΠΟΤ για να συμβάλλουμε στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που συνδέονται με τον γαστρονομικό τουρισμό μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ", δήλωσε ο, Γενικός Διευθυντής του Basque Culinary Centre, Joxe Mari Aizega.

 

 

 

 


protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.