Το σχέδιο του Erol User (και) για την Ελλάδα

ΣΤΗΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

 

Δεν γεννά μόνο η κρίση ευκαιρίες, αλλά και η τεχνολογία. Στο μυαλό του δαιμόνιου Τούρκου επιχειρηματία Erol User, προέδρου της User Holding, μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τραπεζικές επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας και προέδρου του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στις επιχειρηματικές συναλλαγές.

 

Μαζί με Αμερικανούς επιχειρηματίες, ο User έχει δημιουργήσει την εταιρία CoinArmy, η οποία ειδικεύεται στο trading και την χρηματοοικονομική τεχνολογία, ενώ λειτουργεί και ως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Τώρα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Blockchain, για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επιχειρηματικών συναλλαγών που θα πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων από τη μια άκρη του πλανήτη σε δευτερόλεπτα, με σχεδόν μηδαμινά κόστη.

 

Στο νέο σύστημα του User, η Ελλάδα έχει κυρίαρχο ρόλο. Ως «πύλη» της Ευρώπης για τις ασιατικές, αλλά και τις αναδυόμενες αγορές, θα είναι μια από τις «έδρες» του δικτύου ταχύτατων επιχειρηματικών συναλλαγών της CoinArmy. Πώς θα λειτουργεί αυτό;

 

Σήμερα, μια τουρκική εταιρία, για να πληρώσει μια κινεζική με την οποία συνεργάζεται σε renminbi, πρέπει να αγοράσει αμερικανικά δολάρια με την τουρκική λίρα. Συχνά δε, ένα κοντέινερ από τη Σανγκάη στο Βερολίνο, μπορεί να χρειάζεται λιγότερο από 2 εβδομάδες για να φτάσει με τρένο, όμως η πληρωμή μέσω του τραπεζικού συστήματος, μπορεί να πάρει και έναν μήνα, ενώ οι διαδικασίες και οι χρεώσεις είναι μεγάλες και δαπανηρές.

 

Με την χρήση της τεχνολογίας blockchain και χωρίς ενδιάμεσους, με το σύστημα της CoinArmy, αυτό αλλάζει δραστικά: Η παραπάνω τουρκική εταιρία θα μπορεί να αγοράσει ψηφιακά remninbi με τις τουρκικές λίρες της και να πληρώσει τον Κινέζο επιχειρηματία, ενώ η ευρωπαϊκή εταιρία θα μπορεί να κάνει την πληρωμή στο χρόνο που απαιτείται για να στείλει κανείς ένα μήνυμα Whatsapp. Έτσι, οι συναλλαγές μεταξύ των χωρών των αναδυόμενων αγορών και άλλων χωρών, όπως οι ευρωπαϊκές, θα γίνονται εύκολα και γρήγορα.

 

Η εταιρία θα χρησιμοποιεί νομίσματα χωρίς υλική βάση (fiat money), τα οποία ψηφιακοποιεί και κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin για να πραγματοποιεί τις πληρωμές σε κάθε μέρος του πλανήτη, ενώ ήδη έχει λάβει το «ΟΚ» από τις ρυθμιστικές αρχές των περισσότερων χωρών στις οποίες θέλει να δραστηριοποιηθεί. Η Coin Army σημειώνει με νόημα άλλωστε ότι, «η Κίνα φτιάχνει τον Belt Road, η CoinArmy χτίζει τη συναλλακτική υποδομή για να τον υποστηρίξει».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.