Διχάζει το ενδεχόμενο πολιτικό come-back του Στρος-Καν

Το ήμισυ (49%) των Γάλλων τάσσεται υπέρ της επιστροφής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην πολιτική σκηνή, μετά την απελευθέρωσή του την Παρασκευή, έναντι ποσοστού 45% που δεν την επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.

 

Η αναλογία αυτή είναι σαφώς υψηλότερη στους οπαδούς της αριστεράς, με το 60% των ερωτηθέντων που ελπίζει στην επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στη γαλλική πολιτική ζωή έναντι ποσοστού 38% που έχει αντίθετη γνώμη. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους δηλωμένους υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με το 65% να τάσσεται υπέρ έναντι του 33% που διαφωνεί.

 

Για τη διευκόλυνση του σεναρίου αυτού, μόνο το 43% των Γάλλων θέλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμά του για τις προκριματικές του εκλογές για το προεδρικό χρίσμα που επιβάλλει στους διεκδικητές να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους έως τις 13 Ιουλίου, έναντι του 49% που δεν το επιθυμεί.

 

Στους υποστηρικτές της αριστεράς, μια μικρή πλειοψηφία (51% έναντι 47%) ελπίζει σε μια μεταφορά της τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Στους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ανάλογης τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος έναντι 44% που δεν το επιθυμεί.

 

Μετά τον Φρανσουά Ολάντ την Παρασκευή, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν διαφωνεί σε μια μεταφορά της ημερομηνίας κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα. Η τρίτη εκ των βασικών διεκδικητών, η Μαρτίν Ομπρί, πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα.

 

Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 Οκτωβρίου και θα αναδείξουν τον υποψήφιο των σοσιαλιστών με την ψήφο των συμπαθούντων την αριστερά που επιθυμούν να ψηφίσουν.

 

Η προσεχής ακροαματική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν μπορεί να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος καθώς οι δικαστικές αρχές κρατούν το διαβατήριό του, έχει οριστεί στις 18 Ιουλίου.

 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 1ης και 2ας Ιουλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων, ηλικίας άνω των 18 ετών, που επιλέχτηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.


protoselida

World Business

Procter & Gamble:  Άνοδο στις πωλήσεις το  γ΄ τρίμηνο

Procter & Gamble: Άνοδο στις πωλήσεις το…

Aύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Procter & Gamble, συνεχίζοντας...

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αθλητικά

Euroleague: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Πρίντεζης

Euroleague: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας…

O Γιώργος Πρίντεζης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία πάουερ φόργουορντ της Euroleague....

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.