Στο Μαρούσι το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft

Η διοίκηση της Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας του Κέντρου Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρούσι.

 

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς του Κέντρου Καινοτομίας από τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, οδό Βασ. Σοφίας 103, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι, στη Λ. Κηφισίας 221. Η Microsoft Ελλάς θα διαθέσει σημαντικό μέρος των κτηριακών της εγκαταστάσεων στη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας, προβαίνοντας στην απαραίτητη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Η μεταστέγαση του Κέντρου Καινοτομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2011.

 

Στις νέες εγκαταστάσεις, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα διαθέτει ενισχυμένες υποδομές, ενώ θα λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα, το Κέντρο θα ενισχύσει τις υπηρεσίες του, παρέχοντας σταθερότερες και ταχύτερες υποδομές δικτύου που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

 

"Από τη νέα του έδρα, το Κέντρο Καινοτομίας θα ενδυναμώσει τη δράση του, ενισχύοντας τις υποδομές του και εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε καινοτόμες πρωτοβουλίες", δήλωσε ο κ. Πάτρικ Μαλόουν, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας και Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς.

 

Το Κέντρο Καινοτομίας βραβεύτηκε με το "Greek ICT award 2010" για τη συνολική συνεισφορά του στην προώθηση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στο πρόσφατο ICT Φόρουμ που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2010 στην Αθήνα.

 

Ενδεικτικά, μέσω των δραστηριοτήτων του, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft:

 

· Έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 400 εταιρίες σε νέες τεχνολογίες.

 

· Έχει δώσει δωρεάν πρόσβαση σε εφαρμογές και εργαλεία λογισμικού της Microsoft σε 120.000 φοιτητές (DreamSpark & MSDNAA) και σε 100 νέα εγχειρήματα (start ups BizSpark).

 

· Έχει διοργανώσει με επιτυχία την εκδήλωση "Startup Weekend" για τρεις συνεχείς χρονιές, ένα τριήμερο εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση αυτή, μέσα από την οποία έχουν αναδειχτεί τουλάχιστον 25 επιχειρηματικές ιδέες.

 

· Φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τρία "start ups", τα οποία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν στο Κέντρο Καινοτομίας από τις αρχές του χρόνου και αναμένεται να προστεθούν ακόμη τρία.

 

· Πραγματοποιεί κάθε χρόνο το θεσμό του Φοιτητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας Imagine Cup.

 

Τέλος, εκδίδει τον Ελληνικό Χάρτη Καινοτομίας, μια εξειδικευμένη έκθεση με αντικείμενο την πορεία της καινοτομίας στη χώρα μας.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.