Μικρές μεταβολές στα ευρωταμπλό

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Ευρώπη με το επενδυτικό κοινό να επικεντρώνεται στο σημερινό Eurogroup.

 

Κέρδη καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,17% στος 11.537,50 μονάδες, ανοδικά κινείται ο δείκτης του Λονδίνου, FTSE 100, κατά 0,06% στις 7.099,46 μονάδες και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,13% στις 5.108,99 μονάδες.

 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB, σημειώνει πτώση 0,27% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 καταγράφει κέρδη 0,50%.

 

Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας είναι το πρώτο και κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup που ξεκινάει στις 4 το απόγευμα.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τους λόγους για τους οποίους απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό, δίνοντας στην ιταλική κυβέρνηση διορία ως τις 13 Νοεμβρίου για να τον αναθεωρήσει.

 

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή τονίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει για το 2019 δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, έναντι δεσμεύσεως για έλλειμμα 0,8%, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος όσον αφορά την προσαρμογή του λόγου χρέος/ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι στις 30 Οκτωβρίου, ο γενικός διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, με επιστολή του προς την ιταλική κυβέρνηση, της ζητά να εξηγήσει, ως τις 13 Νοεμβρίου, τους λόγους παρέκκλισης από τους συμφωνημένους στόχους του ιταλικού χρέους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί κατά της Ιταλίας η διαδικασία επί παραβάσει περί υπερβολικού χρέους.

 

Επίσης οι επενδυτές αφομοιώνουν τα αποτελέσματα των streess tests στα οποία οι Barclays και Lloyds ήρθαν τελευταίες.

 

Νωρίτερα στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν πτώση λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και μετά την ομιλία του Κινέζου προέδρου, Σι Τζίνπινγκ, o οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Κίνα θα "εντείνει τις προσπάθειές της" με σκοπό να ανοίξει περαιτέρω τις αγορές της και να αυξήσει τις εισαγωγές της.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου Ανοδικά το ευρώ »
protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.