Στάση αναμονής στην αγορά πετρελαίου την πρώτη μέρα των κυρώσεων

Κατά 0,15% στα 72,94 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου brent , ενώ του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 0,21% στα 63 δολάρια το βαρέλι, την πρώτη μέρα της ισχύς της επαναφοράς των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

 

Η απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν- έστω προσωρινά και υπό προϋποθέσεις- οχτώ μεγάλους αγοραστές ιρανικού αργού από την απαγόρευση για συναλλαγές με την Τεχεράνη ερμηνεύθηκε από την αγορά πετρελαίου ως πρόθεση της Ουάσιγκτον να αποφύγει να τραβήξει το σχοινί και να αποτρέψει ένα ράλι των τιμών.

 

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση τη δευτέρα ότι το Ιράν σκοπεύει να αψηφήσει τους δασμούς των ΗΠΑ και να συνεχίσει να πουλά.

 

"Η Αμερική θέλησε να μειώσει τις πωλήσεις πετρελαίου από το Ιράν ... αλλά θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιο μας ... για να σπάσουμε τις κυρώσεις", δήλωσε ο Ρουχανί στους οικονομολόγους σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε ζωντανά, όπως αναφέρει το CNBC.

 

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δεν έδωσε διευκρυνί9σεις σχετικά με το ποιες θα είναι οι χώρες που θα εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις, ωστόσο ανέφερε πως θα είναι αναγκασμένες να συνεχίζουν να μειώνουν σταδιακά την εισαγωγή ιρανικιού πετρελαίου.

 

Έτσι, η αγορά τηρεί στάση αναμονής έως ότου γίνει πιο ξεκάθαρο το πλαίσιο των εξαιρέσεων και ο αντίκτυπος στις ιρανικές εξαγωγές αργού.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.