Στάση αναμονής στην αγορά πετρελαίου την πρώτη μέρα των κυρώσεων

Κατά 0,15% στα 72,94 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου brent , ενώ του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 0,21% στα 63 δολάρια το βαρέλι, την πρώτη μέρα της ισχύς της επαναφοράς των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

 

Η απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν- έστω προσωρινά και υπό προϋποθέσεις- οχτώ μεγάλους αγοραστές ιρανικού αργού από την απαγόρευση για συναλλαγές με την Τεχεράνη ερμηνεύθηκε από την αγορά πετρελαίου ως πρόθεση της Ουάσιγκτον να αποφύγει να τραβήξει το σχοινί και να αποτρέψει ένα ράλι των τιμών.

 

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση τη δευτέρα ότι το Ιράν σκοπεύει να αψηφήσει τους δασμούς των ΗΠΑ και να συνεχίσει να πουλά.

 

"Η Αμερική θέλησε να μειώσει τις πωλήσεις πετρελαίου από το Ιράν ... αλλά θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιο μας ... για να σπάσουμε τις κυρώσεις", δήλωσε ο Ρουχανί στους οικονομολόγους σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε ζωντανά, όπως αναφέρει το CNBC.

 

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δεν έδωσε διευκρυνί9σεις σχετικά με το ποιες θα είναι οι χώρες που θα εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις, ωστόσο ανέφερε πως θα είναι αναγκασμένες να συνεχίζουν να μειώνουν σταδιακά την εισαγωγή ιρανικιού πετρελαίου.

 

Έτσι, η αγορά τηρεί στάση αναμονής έως ότου γίνει πιο ξεκάθαρο το πλαίσιο των εξαιρέσεων και ο αντίκτυπος στις ιρανικές εξαγωγές αργού.


protoselida

Secret Money

155 εκατ. η ενίσχυση των Bρυξελλών για τον IGB

155 εκατ. η ενίσχυση των Bρυξελλών για τον…

Mε 155 εκατ. ευρώ σε σύνολο προϋπολογισμού 240 εκατ. θα ενισχύσουν οι Bρυξέλλες την κατασκευή...

Τεχνολογία

Η πρώτη παγκοσμίως κβαντική “πυξίδα” στην Βρετανία

Η πρώτη παγκοσμίως κβαντική “πυξίδα” στην Βρετανία

Βρετανοί ερευνητές κατασκεύασαν την πρώτη παγκοσμίως μια συσκευή πλοήγησης που βοηθά στον εντοπισμό της θέσης...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.