Υποχώρησαν οι πωλήσεις της Marks & Spencer

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις α΄ εξαμήνου της Marks & Spencer με την εταιρεία να επικαλείται ένα δύσκολο εμπορικό περιβάλλον και το πλήγμα που υπέστησαν οι δραστηριότητες τροφίμων και ένδυσης.

 

Μετά από μια δεκαετία αποτυχημένων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης, η εταιρεία λιανικής με ιστορία 134 ετών στοχεύει τώρα σε μια βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη σε διάστημα τριών-πέντε ετών, κλείνοντας κάποια από τα λιγότερο επιτυχημένα καταστήματά της και προειδοποιώντας ότι οι πωλήσεις είναι απίθανο να βελτιωθούν σύντομα.

 

"Οι εμπορικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες και οι προκλήσεις από την ανάπτυξη του διαδικτυακού ανταγωνισμού και τα εκπτωτικά καταστήματα, παραμένουν ισχυρές σε όλες τις αγορές μας", ανέφερε.

 

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 4%.

 

Τα αποτελέσματα εμφάνισαν ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις τροφίμων υποχώρησαν 2,9%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2%, ενώ οι πωλήσεις στον τομέα της ένδυσης υποχώρησαν 1,1% σε υποκείμενη βάση, και το μεικτό περιθώριο σημείωσε πτώση κατά 20 μονάδες βάσης.

 

Η M&S διατήρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης και το προμέρισμα, καθώς οι προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους βοήθησαν ώστε να αυξηθούν τα υποκείμενα κέρδη κατά 2% στις 223,5 εκατ. στερλίνες (293 εκατ. δολάρια) στο εξάμηνο μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, έναντι εκτιμήσεων για 203 εκατ. στερλίνες.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.