Υλοτόμηση 110.000 καλλιεργούμενων δέντρων ενόψει Χριστουγέννων

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου εγκρίθηκε η υλοτομία πάνω από 110.000 χριστουγεννιάτικων δένδρων εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών.

 

Η υπουργική απόφαση με τίτλο “Έγκριση υλοτοµίας, μεταφοράς και διακίνησης δενδρυλλίων και κλάδων, για χρήση και διακόσµηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων”, αφορά συνολικά 110.609 δένδρα. Την περυσινή περίοδο η αντίστοιχη απόφαση προέβλεπε τη διάθεση άνω των 116.000 δενδρυλλίων για τα Χριστούγεννα του 2017.

 

Τα δέντρα που θα κοπούν για στολισμό θα είναι κατά κύριο λόγο ελάτα, κυπαρίσσια, ψευδουτσούγκα, μαύρα πεύκα κ.ά, ενώ συμπεριλαμβάνονται και κλάδοι αρκουδοπούρναρων, ίταμου, ελάτης, κουμαριάς, μυρτιάς, ιξού και βολοφύτων ελάτης.

 

Με τη φετινή απόφαση ως ημερομηνία έναρξης της διακίνησης ορίζεται η Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ενώ ως λήξης παραμένει, όπως είναι λογικό, η Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018. Έτσι, από τις 29 Νοεμβρίου οι παραγωγοί τέτοιων δενδρυλλίων θα μπορούν να εμπορεύονται το δασικό, με αγροτικά χαρακτηριστικά, αυτό προϊόν στις πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να διαλέξουν το δέντρο προτίμησής τους για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο η υλοτομία και η α̟πόληψη δενδρυλλίων κατάλληλων για χριστουγεννιάτικα δένδρα δεν ̟πρόκειται να ε̟πιφέρει βλάβη στον δασικό πλούτο της χώρας, διότι αυτά ̟προέρχονται στην πλειονότητά τους α̟πό ιδιωτικές τεχνητές φυτείες ̟που έχουν δηµιουργηθεί σε αγροκτήµατα, από ιδιωτικά καστανο̟περίβολα µε εµβολιασµένες ή µη καστανιές, ̟που υ̟πόκεινται σε δενδροκοµική ̟περι̟ποίηση, από ιδιόκτητους αγρούς, στους ο̟ποίους υπάρχει συγκαλλιέργεια καρ̟ποφόρων δένδρων & ελάτης (φουντουκώνες, µηλεώνες, κερασώνες, καρυδεώνες κλ̟π) και από ιδιόκτητους δασωµένους αγρούς.

 

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι (φυσικά πρόσω̟πα, συνεταιρισµοί, οµάδες ̟παραγωγών, λοιπά νομικά πρόσωπα) ̟που θα διακινήσουν τα δασικά ̟προϊόντα, θα αιτούνται α̟πό την αρµόδια Δασική Αρχή, την έκδοση α̟πλής βεβαίωσης, ̟ προκειµένου να τους παρασχεθεί α̟πό τους ΟΤΑ ο κατάλληλος χώρος, για την έκθεση των δενδρυλλίων τους.

 

 

 


protoselida

World Business

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για Brexit χωρίς συμφωνία

Amazon σε Βρετανούς εμπόρους: Να είστε έτοιμοι για…

Συστάσεις στους Βρετανούς εμπόρους που συνεργάζονται μαζί της να συγκεντρώσουν αποθέματα απηύθυνε η Amazon προκειμένου να...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.