Θύμα «ψηφιακών λιστών» και η Apple

Ομάδα χάκερ δημοσίευσε την Κυριακή ένα έγγραφο το οποίο υποστήριζε πως είχε στην κατοχή της ονόματα χρηστών καθώς και κωδικούς πρόσβασης για έναν σέρβερ της Apple.

 

Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα επιθέσεων χάκερ σε βάσεις δεδομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ.

 

Η «AntiSec», μια οργάνωση χάκερ με μέλη από τις ομάδες «Anonymous» και «Lulz Security», δημοσίευσε ένα έγγραφο το οποίο περιείχε ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης καθώς και ένα σύνδεσμο (link) που οδηγούσε σε έναν σέρβερ της Apple.

 

Σε άλλη δημοσίευση στο Twitter οι χάκερς υποστήριξαν πως είχαν διεισδύσει στα συστήματα της Apple, ωστόσο δήλωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ίδιοι «έχουν άλλες ασχολίες».

 

Αντιπρόσωπος της Apple δεν πήρε θέση άμεσα πάνω στο θέμα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα θύματα των «ψηφιακών ληστών» έχουν πέσει ιδιωτικές εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, όπως η Sony, η AT&T, οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Αριζόνα.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

AKOMH ΣTO «MAYPO»

AKOMH ΣTO «MAYPO»

Tο επισημάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η ιστοσελίδα της PAE έχει «πέσει» εδώ και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.