Kλιματική αλλαγή: Μεγαλύτερη εγκληματικότητα φέρνουν οι πιο ήπιοι χειμώνες

Ο ηπιότερος χειμωνιάτικος καιρός αύξησε τα ποσοστά περιφερειακής εγκληματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που βασίζεται στη άμεση συσχέτιση της εγκληματικότητας με την επίδραση της θερμοκρασίας στις καθημερινές δραστηριότητες.Η νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο GeoHealth, ένα περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, διαπιστώνει ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας των ΗΠΑ συνδέονται με θερμότερες θερμοκρασίες και η σχέση αυτή ακολουθεί ένα εποχιακό μοτίβο.Τα ευρήματα υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι ήπιες καιρικές συνθήκες υποβοηθούν τα τρία κύρια συστατικά επιτυχίας ενός εγκλήματος: ένας εγκληματίας με κίνητρο, ένας κατάλληλος στόχος και η απουσία οργάνων πρόληψης της παραβίασης του νόμου. Σε ορισμένες εποχές, ειδικότερα το χειμώνα, οι ήπιες καιρικές συνθήκες αυξάνουν την πιθανότητα να συναντηθούν αυτά τα τρία στοιχεία και να υπάρξουν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες, σύμφωνα με τη νέα μελέτη.

 

Με άλλα λόγια: Όταν δεν ξεπαγιάζει κανείς το χειμώνα, έχει περισσότερη όρεξη να βγει από το σπίτι του, οπότε κυκλοφορούν περισσότεροι κλέφτες ή βιαστές στους δρόμους και, επιπλέον, τα υποψήφια θύματα είναι περισσότερα. Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί ότι οι θερμότερες θερινές θερμοκρασίες δεν συνδέονταν με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

 

“Κατά τη διάρκεια των ήπιων χειμώνων, περισσότεροι άνθρωποι είναι έξω και τριγυρνάνε, δημιουργώντας το βασικό συστατικό για τα διαπροσωπικά εγκλήματα: την ευκαιρία”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ryan Harp, από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μηνιαία στοιχεία για την εγκληματικότητα, τα οποία καλύπτουν πάνω από 16.000 αμερικανικές πόλεις από το 1979 έως το 2016 και περιλαμβάνουν στοιχεία για διάφορα εγκλήματα, όπως δολοφονία, βιασμό, επιθετική επίθεση, - κλοπή οχημάτων. Οι ετήσιες κλιματικές διακυμάνσεις για κάθε πόλη υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση.

 

Δεν είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει τις υψηλότερες θερμοκρασίες με μια πιο επιθετική συμπεριφορά των ανθρώπων. Η διαφορά αυτής είναι ότι υποστηρίζεται πως οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού - οι οποίες μελλοντικά θα γίνουν ακόμη θερμότερες λόγω της κλιματικής αλλαγής- δεν φαίνεται να ευνοούν την αύξηση της εγκληματικότητας, προφανώς επειδή ο υπερβολικός καύσωνας περιορίζει επίσης τον χρόνο παραμονής στους δρόμους.

 

 

 

 


protoselida

Media

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Επαφές Κουάνη σε Λος Άντζελες και Μεξικό

Παρουσιάσεις και σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και επαγγελματιών της τηλεοπτικής και...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Το χτεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, με όλα τα αρνητικά για το ποδόσφαιρο,...

Αυτοκίνητο

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι…

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 66 ετών, ο ·εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, ·Βρετανός...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.