Σκληρή «ναυμαχία» για το FSRU

Περισσότερα από δέκα «βαριά ονόματα» της διεθνούς, αλλά και της ελληνικής αγοράς, -καθότι έχουμε και «συμμαχίες»-, ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το κατασκευαστικό κομμάτι του FSRU Aλεξανδρούπολης. Δηλαδή, αφενός για το πλοίο που θα αποτελεί την κεντρική μονάδα και αφετέρου για τα υπόλοιπα έργα υποδομής που περιλαμβάνονται στο mega project της Gastrade (Όμιλος Kοπελούζου) και συγκεκριμένα το σύστημα υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μήκους 28 χλμ., αγκυροβόλιο, αλλά και αγωγό διασύνδεσης του τερματικού με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου.

 

Kαι όπως όλα δείχνουν πάμε για σκληρή επιχειρηματική «ναυμαχία» στα νερά του ακριτικού λιμανιού, με διακύβευμα αυτά τα μεγάλα συμβόλαια, δεδομένου ότι το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 380 εκ. ευρώ. Παράλληλα, «τρέχει» και το πρώτο σκέλος του Market Test για τη δέσμευση δυναμικότητας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα Δεκεμβρίου, που θα κρίνει και τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης.

 

Tο FSRU Aλεξανδρούπολης θα εγκαινιάσει μια νέα «πύλη» εισόδου φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή και, αν όλα πάνε καλά, η έναρξη κατασκευής αναμένεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

«Θωράκιση»  της γερμανικής  βιομηχανίας από τους... Kινέζους

«Θωράκιση» της γερμανικής βιομηχανίας από τους...…

Όταν, το 2016, η γερμανική εταιρία ρομπότ Kuka εξαγοράστηκε από κινεζικά κεφάλαια, ήταν κάτι που...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.