Δήμος Θέρμης: Προμήθεια κάδων κομποστοποίησης

Με 115 κάδους κομποστοποίησης θα ενισχυθεί ο Δήμος Θέρμης, μετά την προμήθεια νέων πλαστικών και μεταλλικών κάδων απορριμμάτων στην οποία προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

 

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και της υγιεινής των πολιτών, ο Δήμος, πραγματοποιεί τη δεύτερη προμήθεια κάδων σε διάρκεια ενός έτους. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 με την προμήθεια και τοποθέτηση 800 νέων κάδων χαρτιού με κίτρινο καπάκι για τη συλλογή όλων των χάρτινων συσκευασιών. Οι συγκεκριμένοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και σε όλα τα προβλεπόμενα σημεία ενδιαφέροντος, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χάρτινων συσκευασιών.

 

Όσον αφορά τους νέους κάδους, η διαδικασία τοποθέτησης τους έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την έκταση του Δήμου στην κατεύθυνση ενίσχυσης όλου του δικτύου, με αντικατάσταση των παλαιών ή φθαρμένων κάδων αλλά και παράδοσης νέων σε περιοχές, όπου το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει καταγραφή και διαπιστώθηκαν κενά ή είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτη Σαμαρά, το νέο έτος αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση, τόσο του εξοπλισμού όσο και του στόλου της Υπηρεσίας με νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα. Ο προγραμματισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την παράδοση και τοποθέτηση των νέων κάδων γίνεται με βάση την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αναγκών και έπειτα από σχετική καταγραφή και των αιτημάτων που βρίσκονται στη διάθεσή της.

 

Αναλυτικά, η διαδικασία που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 13 Νοεμβρίου παρουσιάζεται ακολούθως: Οι 254 μεταλλικοί κυλιόμενοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 lt παραδόθηκαν ή τοποθετήθηκαν ήδη: Σαράντα (40) κάδοι παραδόθηκαν ήδη στο χώρο του Φράγματος Θέρμης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις αρχές του 2019, θα παραδοθούν και οι υπόλοιποι, με 40 κάδους στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας (Καρδία), 40 κάδους στο χώρο του παλιού εργοταξίου Τριλόφου (Τρίλοφος), 80 κάδους στο χώρο του πρώην εργοταξίου Βασιλικών και 54 κάδους στο χώρο του Φράγματος Θέρμης.

 

Από τους 252 πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 lt, είκοσι (20) παραδόθηκαν την Τετάρτη 14.11.2018 στο χώρο της Οικονομικής Υπηρεσίας και 106 στο χώρο του πρώην εργοταξίου Βασιλικών. Οι υπόλοιποι θα παραδοθούν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 53 στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας (Καρδία), 53 στο χώρο του παλιού εργοταξίου Τριλόφου (Τρίλοφος) και 20 στο χώρο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

 

Παράλληλα, οι 40 πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, μικρότερης χωρητικότητας 240 lt παραδόθηκαν όλοι την Τετάρτη 14.11.2018. Τέλος οι εκατόν δέκα πέντε (115) κάδοι κομποστοποίησης παραδόθηκαν όλοι την Τρίτη 13.11.2018.

 

«Συνεχίζουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας και να κάνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων πιο λειτουργική και γρήγορη. Παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να μεριμνούν ώστε να μεταφέρουν τα απορρίμματα στους αντίστοιχους κάδους νωρίτερα από τις 8 το πρωί, να μην τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα, να τοποθετούν τα απορρίμματα τους σε καλά δεμένες σακούλες μέσα στον κάδο και να φροντίζουν να μην εναποθέτουν σύμμεικτα απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στο να διατηρείται η Θέρμη μας καθαρή», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτης Σαμαράς.


protoselida

World Business

Ήπια αύξηση στα κέρδη της Northrop Grumman Corp

Ήπια αύξηση στα κέρδη της Northrop Grumman Corp…

Μικρή αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της Northrop Grumman Corp στο α΄ τρίμηνο κυρίως εξαιτίας των...

Media

ΕΣΠΗΤ: Ζητεί ενσωμάτωση στα μέτρα ενίσχυσης του έντυπου Τύπου

ΕΣΠΗΤ: Ζητεί ενσωμάτωση στα μέτρα ενίσχυσης του έντυπου…

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) εκφράζει την επιφύλαξη...

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Αθλητικά

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Έφθασε στους «32» ο Γκιώνης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Έφθασε στους «32» ο…

Ο Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Παναγιώτης Γκιώνης. όντας το αουτσάιντερ απέναντι στον Κινέζο Ζινκούν...

Τεχνολογία

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το 2020

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ δήλωσε ότι ρομπο-ταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό θα αρχίσουν...

Υγεία & Διατροφή

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει στην «DEAL» ο Γιώργος Λαμπρινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Eταιριών Eξωτερικών Yπηρεσιών Προστασίας και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.