Smart Park: Επένδυση μαμούθ από τη REDS στα Σπάτα για το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο

Μια νέα εποχή φαίνεται να χαράζει στην περιοχή των Σπάτων, εφόσον το πρώτο υδριβικό πάρκο βρίσκεται προ των πυλών.

 

Κορυφαία ονόματα του λιανεμπορίου και ένας μοναδικός συνδυασμός πράσινου, χώρων για παιδιά και για διασκέδαση σε μια έκταση 91 στρεμμάτων, που μαζί με το γειτονικό McArthurGlen Designer Outlet Athens, δημιουργούν το μεγαλύτερο οργανωμένο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα

 

Η επένδυση


Με συνολική επένδυση €75 εκατ. η R.E.D.S. δημιουργεί το Smart Park (www.smartpark.com.gr), το πρώτο υβριδικό Εμπορικό Πάρκο στην Ελλάδα, σε μια έκταση 91 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 30 στρέμματα θα διαμορφωθούν ως χώροι πρασίνου.

 

Στα 50.000 τ.μ. επιφανείας εμπορικών χώρων θα φιλοξενεί τις ισχυρότερες υπεραγορές και τα σημαντικότερα ονόματα (brand names) του λιανικού εμπορίου της χώρας μας.

 

Το Smart Park με την υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική του, τους πλούσιους ελεύθερους χώρους του, τους φροντισμένους δρόμους περιπάτου και τις υπαίθριες δραστηριότητες του, σε συνδυασμό με τους κινηματογράφους, τα καταστήματα εστίασης και το πάρκο αναψυχής (fun park) καθίσταται μοναδικό στο είδος του.

 

Δύο φάσεις

Το Smart Park θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.

 

Η πρώτη φάση, επένδυσης θα απορροφήσει €55 εκατ. και εμπορικής επιφάνειας 35.000 τμ περίπου, θα ανοίξει τις πύλες της το φθινόπωρο του 2011, φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα του χώρου του λιανεμπορίου όπως Jumbo, Carrefour, Dixons (Κωτσόβολος), Hondos Center Intersport, Apple Premium Reseller.

 

Ήδη η εταιρία έχει συνάψει σε ποσοστό 70% περίπου μακροχρόνια εγγυημένα οριστικά συμβόλαια μίσθωσης, με αντίστοιχες εξασφαλίσεις και βρίσκεται σε διαδικασία προχωρημένης διαπραγμάτευσης και προ-υπογραφής για το υπόλοιπο ποσοστό.

 

Η δεύτερη φάση, επένδυσης €20 εκατ. και εμπορικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. περίπου, για την οποία έχουν υπογραφεί προσύμφωνα μίσθωσης κατά 100%, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2012 και θα φιλοξενεί την Village Cinemas και την Praktiker.

 

Ελκυστικοί χώροι

Το Smart Park διαθέτει ελκυστικούς ελεγχόμενους κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά, βοτανικό κήπο και χώρους υψηλής φύτευσης όπου οι επισκέπτες, πέρα από την ικανοποίηση των αγοραστικών τους συνηθειών, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

 

Αισιοδοξία για την επιτυχία της επένδυσης

Ο κύριος Γιάννης Μωραΐτης, Γενικός Διευθυντής της REDS δήλωσε: «Η μικρή απόσταση που χωρίζει το Smart Park από την Αθήνα, το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής απουσιάζουν οι οργανωμένες μορφές εμπορίου και αναψυχής, η μοναδική μίξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και το μοναδικό στην Ελλάδα περιβάλλον του πάρκου, μας καθιστούν αισιόδοξους για την επιτυχία της επένδυσής.

 

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου ο Έλληνας καταναλωτής ψάχνει να βρει οικονομικές και ποιοτικές διεξόδους για να ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια, το Smart Park θα προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται».

 

Η περιοχή του «Γυαλού»

Το Smart Park αναπτύσσεται στην περιοχή "Γυαλού" του Δήμου Σπάτων, στο τέλος του κλάδου της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα, είναι όμορο με το McΑrthurGlen Designer Outlet Athens και δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μαζί με το McArthurGlen Designer Outlet Athens, θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας εντός συντελεστή δόμησης που πλησιάζει τις 80.000 τ.μ. περίπου.

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη φάση του Smart Park, έχει υπογραφεί προσύμφωνο πώλησης με τον επενδυτικό οργανισμό της Henderson Global Investors.

 

www.smartpark.com.gr

 

Το προφίλ της REDS A.E

H REDS A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα.

 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων.

 

Η στρατηγική της εταιρίας βασίζεται στην αναγνώριση ακινήτων με υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές σε ελκυστικό τίμημα, στην εξασφάλιση των χρήσεων και όρων δόμησης και στην επίτευξη συνεργασιών με διακεκριμένους αρχιτέκτονες, μελετητές, μισθωτές, χρηματοδότες και διαχειριστές για την ανάπτυξη και λειτουργία εγκαταστάσεων υψηλής εμπορικής επιτυχίας.

 

Η αξιοποίηση των συνεργιών με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ παίζει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της ανωτέρω στρατηγικής.

Η REDS A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Ρουμανία και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο της αποτελείται από βραβευμένα έργα διεθνών διακρίσεων τα οποία υπογραμμίζουν την ταυτότητα της εταιρίας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.