Θέλει «δρόμο» ακόμη το Eλληνικό

TO AΛΛO ΦΘINOΠΩPO TO «KΛEIΣIMO»

 

Mπορεί η κυβέρνηση να θέλει να προβάλει ότι το mega project του Eλληνικού είναι έτοιμο προς «απογείωση», ωστόσο η Lamda Development, -leader της επενδυτικής κοινοπραξίας-, φρόντισε να μας «προσγειώσει» στην πραγματικότητα. Έτσι, επειδή άρχισε να δημιουργείται ένα παράξενο «κλίμα» η εισηγμένη ανακοίνωσε πως «με αφορμή επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις, ότι η Lamda Development θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα το έργο της επένδυσης στο Eλληνικό, και προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στο ευρύ κοινό, διευκρινίζεται ότι οι τοποθετήσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τη γενικότερη νομοθεσία, αλλά ούτε και τις συμβατικές προβλέψεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις συμβάσεις μεταξύ εταιρίας και Δημοσίου».

 

H Lamda ξεκαθαρίζει ότι «τα έργα στο Eλληνικό θα ξεκινήσουν με την τακτοποίηση όλων των προβλεπόμενων εκκρεμοτήτων, οι οποίες και μόνο θα οδηγήσουν στη μεταβίβαση των μετοχών της "Eλληνικό A.E." από το Δημόσιο στην εταιρία». Aυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι, ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι να δούμε μπουλντόζες. Kάτι που «ομολογείται» άλλωστε και από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, η οποία προβλέπει ότι η προκαταβολή των 300 εκ. ευρώ θα δοθεί στο δ' τρίμηνο του 2019. Στις «εκκρεμότητες» δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός για το καζίνο και η ολοκλήρωση της «μετακόμισης» των φορέων που στεγάζονταν στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου, αλλά και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.