Οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο στόχαστρο του Τραμπ

Ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Trump δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να τερματίσει τις επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Ο Λάρι Κούντλοου, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων "θα λήξουν στο άμεσο μέλλον", διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα αυτό θα συμβεί το 2020 ή το 2021, όταν του ζητήθηκε ένα χρονοδιάγραμμα.

 

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι επιλέξιμοι για μια ομοσπονδιακή πίστωση φόρου ύψους ως και 7.500 δολαρίων. Οι πιστώσεις φόρου καλύπτονται από το Κογκρέσο για 200.000 οχήματα ανά κατασκευαστή, μετά τα οποία η επιδότηση καταργείται.

"Ως μέρος της πολιτικής μας, θέλουμε να τερματίσουμε όλες αυτές τις επιδοτήσεις. Και παρεμπιπτόντως, θα τερματίσουμε όλες τις επιδοτήσεις που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, είτε πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είτε για οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Κούντλοου.

 

Σύμφωνα με τη General Motors, το όριο των 200.000 οχημάτων θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, το καθεστώς της πίστωσης φόρων θα λήξει το 2020. Η Tesla δήλωσε τον Ιούλιο ότι είχε ήδη περάσει το όριο.

 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ την περασμένη εβδομάδα απείλησε να τερματίσει τις επιδοτήσεις μόνο για την General Motors ως αντίποινα για την απόφαση της εταιρείας, αν και δεν μπορεί να στοχεύσει το νόμο σε μόνο μία εταιρεία.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.