Νέα υποχώρηση για το πετρέλαιο

Οι περιορισμένες συναλλαγές της Πέμπτης λόγω και της κλειστής Wall Street συνοδεύτηκαν από νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, ωστόσο το trading κινείται με συγκρατημένους ρυθμούς εν αναμονή και της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ που αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση για μείωση της προσφοράς που θα έχει στόχο τον περιορισμό της υπερπροσφοράς που έχει ρίξει τις τιμές του αργού κατά 30% από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Φεβρουαρίου 2019 σημειώνει πτώση 0,21% ή 15 σεντς στα 61,41 δολ/βαρέλι.

 

Το προθεσμιακό του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιανουαρίου 2019 σημειώνει πτώση 0,30% ή 19 σεντς σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και διαμορφώνεται στα 52,70 δολ/βαρέλι

 

Σύμφωνα με τους traders, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από τις αδύναμες χρηματαγορές. Χθες οι ευρωαγορές βρέθηκαν σε χαμηλά δύο εβδομάδων, ενώ και τα αμερικανικά futures υποχωρούν και υποδεικνύουν ότι η αγορά θα οδηγηθεί σε νέο sell off.

 

Από τις αρχές Οκτωβρίου, το αργό έχει απολέσει περί το 30% της αξίας του, καθώς βρισκόταν πάνω από τα 85 δολ/βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για αύξηση της προσφοράς καθώς και ότι μια οικονομική ύφεση θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα.

 

Σήμερα οι εξαγωγικές χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν στη Βιέννη προκειμένου να αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

 

Σημειώνεται ότι με αρχηγό τη Σαουδική Αραβία, η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί κατά 4,1% από τα μέσα του 2018, στα 33,31 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

 

Η παραγωγή των μεγαλύτερων παραγωγών στον κόσμο, ήτοι του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, έχει αυξηθεί κατά 3,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα τέλη του 2017, στα 56,38 εκατ. βαρέλια, καλύπτοντας περίπου το 60% της παγκόσμιας κατανάλωσης.


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.