Τρεις ελληνικές πόλεις στους κορυφαίους προορισμούς

Η διεθνής εταιρεία Euromonitor International, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στις εκθέσεις διεθνών αγορών, δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες διακρίνονται και τρεις ελληνικές.

 

Μετά από έρευνα στις αφίξεις συνολικά 600 πόλεων, η έρευνα κατέληξε στις 100 δημοφιλέστερες επιλογές των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο για το ιδανικό city break.

 

Η Αθήνα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που συναντάται στη λίστα, στην 49η θέση, μία θέση υψηλότερη από την περσινή της κατάταξη. Για το 2018 σημείωσε 5,13 εκατομμύρια αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% συγκριτικά με το 2017.

 

Η δεύτερη ελληνική πόλη που συναντάται στις 100 κορυφαίες παγκοσμίως είναι το Ηράκλειο, διατηρώντας την 68η θέση που κατέλαβε και πέρυσι, καταγράφοντας 3,3 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις για το 2018.

 

Μία θέση πριν την τελική, στην 99η, έπεσε η Ρόδος (για το 2017 βρισκόταν τρεις θέσεις πιο πάνω) η οποία σημείωσε 4,7% αύξηση στις αφίξεις της συγκριτικά με το 2017, αγγίζοντας τα 2,2 εκατομμύρια αφίξεις για το 2018.

 

Η έρευνα δεν παραλείπει να αναφέρει και την πρώτη εμφάνιση τριών πόλεων στη συγκεκριμένη λίστα. Αυτές δεν είναι άλλες από το Μπατάμ στην Ινδονησία, το Σαντιάγο στη Χιλή και το Πόρτο στην Πορτογαλία.

 

Επίσης, η έρευνα παρατηρεί ότι η Ασία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, μετρώντας συνολικά 41 πόλεις στη λίστα, συγκριτικά με τις 37 που είχε στην έρευνα του 2012, ενώ σημειώνει ότι πόλεις στην Ιαπωνία και την Ινδία ξεχωρίζουν για την ισχυρή τους ανάπτυξη στην αύξηση των διεθνών αφίξεων.

 

Ακόμη, σε αντίθεση με τις ασιατικές πόλεις που είναι σαφέστατα οι νικητές της έρευνας, πόλεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπως οι Τζερμά, Σους και Σαρμ Ελ Σέιχ τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί από τη λίστα, κυρίως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή τους.

 

Τέλος, αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών είναι η αύξηση των αφίξεων σε διάφορες τουρκικές πόλεις, από το 2016 και μετά


protoselida

World Business

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Gazprom δραστηριοποιείται στις κατασκευές δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου…

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom σχεδιάζει στα προσεχή δύο χρόνια να κατασκευάσει δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου...

Secret Money

 H PAE KAI TA LAPTOPS

H PAE KAI TA LAPTOPS

Tα 1450 ευρώ δεν τα λες και λίγα όταν πρόκειται για ένα laptop. H PAE...

Αυτοκίνητο

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019 με τη Hyundai

Ο Λεμπ θα «τρέξει» σε αγώνες του 2019…

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει το 2019, αυτή τη φορά αφήνοντας τη Citroen, για να οδηγήσει...

Τεχνολογία

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Επιχορηγούμενο ίντερνετ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση σταθερή ή κινητή (mobile)...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.