Deal News Online

undefined

Lamda Development: Ανοικτή πρόκληση στις startups

"Aναστάτωση" στην αγορά του retail με τη χρήση και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών φιλοδοξεί να κάνει η Lamda Development μέσα από τον διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge.

 

Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αιτήσεις συμμετοχής πήραν παράταση έως τις 10 Δεκεμβρίου, καθώς στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες ομάδες να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην ιστοσελίδα www.retechinnovation.com και να λάβουν μέρος στην "πρόσκληση" της Lamda Development στο οικοσύστημα των start ups.

 

«Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά του Retail και των mall services με τη χρήση και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών», επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Ζαρκαλής, Senior Center Manager - Coordinator της Lamda Development, η οποία έχει κάτω από την «ομπρέλα» της τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, το The Mall Athens και το Golden Hall στο Μαρούσι, καθώς και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. «Για το λόγο αυτό καλούμε νέες ομάδες με καινοτόμες ιδέες να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε πεδία που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους τομείς digital marketing, proximity marketing, e-commerce, advertising, marketplaces και augmented/virtual reality».

 

Η εταιρεία ανοίγει τις πόρτες των εμπορικών της κέντρων και δίνει τη δυνατότητα σε νέες ομάδες να εκθέσουν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων που φιλοξενούνται στα malls, να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και λύσεις στο λιανεμπόριο και να αλλάξουν την καθημερινότητα και την αγοραστική εμπειρία των εκατομμυρίων επισκεπτών μας. «Ταυτόχρονα, δίνουμε τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με πετυχημένες επιχειρήσεις από το χώρο του Retail. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη μετεξέλιξη των malls σε σύγχρονα hubs καινοτομίας και τεχνολογίας».

 

Ως προς το όραμα της Lamda Development αναφορικά με αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Ζαρκαλής αναφέρει: «Ζούμε στην περίοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επηρεάζει όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και η αγορά του Retail δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Ήδη βιώνουμε μια σημαντική μετάβαση την τελευταία δεκαετία, που έχει αλλάξει σημαντικά το παραδοσιακό λιανεμπόριο.

 

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελούν ουσιαστικά τον «φορέα» της ψηφιακής αλλαγής και το ελληνικό ταλέντο που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κρατήσουμε στη χώρα, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντική υπεραξία για την ελληνική οικονομία και το επιχειρείν.

 

Ένας από τους βασικούς μας στόχους, λοιπόν, είναι να «αγκαλιάσουμε» το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και να έρθουμε σε επαφή με καινοτόμες, φρέσκιες ιδέες».

 

Ο διαγωνισμός εστιάζει κυρίως σε ιδέες και προτάσεις που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες στο Retail, στο Food & Entertainment, και στα Mall Services.

 

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους της αγοράς, επενδυτές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. «Οι φιναλίστ θα εκθέσουν τις προτάσεις τους στο Τhe Mall Athens, σε ειδικά booths που θα στηθούν στο εμπορικό κέντρο, ενώ οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία ύψους 10.000 ευρώ και ειδικές υπηρεσίες mentoring και coaching, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας. Επιπλέον, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρότασή του στο Creative Business Cup, τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό για creative entrepreneurs, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες», αναφέρει ο κ. Ζαρκαλής.

 

Το ReTech Innovation Challenge, που εγκαινιάζεται και φιλοξενείται από την Lamda Development, διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC) και κορυφώνεται με ένα μεγάλο event στις 21 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του The Mall Athens.


protoselida

Τεχνολογία

Σιγκαπούρη: Πρώτη θανατική καταδίκη μέσω Zoom

Σιγκαπούρη: Πρώτη θανατική καταδίκη μέσω Zoom

Στις 20 Μαΐου 2020, εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε ότι ένας Μαλαισιανός υπήκοος...

Περιβάλλον

WWF: Ιδιαίτερη η φετινή αντιπυρική περίοδος

WWF: Ιδιαίτερη η φετινή αντιπυρική περίοδος

Το "καμπανάκι του κινδύνου" για την ιδιαίτερη φετινή αντιπυρική περίοδος κρούει σε σημερινή ανακοίνωσή της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.