Ρήγας: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για να προωθήσει τις επιδιώξεις της

«Tα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας  προτρέποντας τις ελληνικές αντιπροσωπείες στην έδρα του ΝΑΤΟ σε συνεχή εγρήγορση για την αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων «οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου».

 

«Είμαστε μια χώρα ειρηνική. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αδυναμία και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κεκτημένα μας. Έτσι, και από εδώ, από αυτόν τον χώρο, όπως άλλωστε και από κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπηρετεί στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Σχολιάζοντας την πρακτική της Τουρκίας, ο κ. Ρήγας επεσήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και τις δομές του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, ως πλατφόρμα για να προωθήσει τις εθνικές της επιδιώξεις, διατυπώνοντας θέσεις οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου. Εσείς είστε το ανάχωμα σε αυτές τις προσπάθειες. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε επίσης τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στη στρατιωτική επιτροπή Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Απευθυνόμενος δε προς το προσωπικό ο κ. Ρήγας εξήρε τις προσπάθειες των στελεχών να εξασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα μέσω των συμμαχικών κειμένων ως «άριστοι πρεσβευτές» της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. και «αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας μας και κρίσιμο παράγοντα στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων με ιδιαίτερα βαρύνουσα στρατηγική αξία».

 

 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου, τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, πρέσβη Ρούσο Κούνδουρο και με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ  πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη.

 

 

 


protoselida

World Business

Glaxo και Pfizer φτιάχνουν νέα εταιρεία

Glaxo και Pfizer φτιάχνουν νέα εταιρεία

Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τη διάσπαση της Glaxo σε δύο ξεχωριστές εταιρείες...

Secret Money

Εδώ και ένα χρόνο

Εδώ και ένα χρόνο

Πέρασε τουλάχιστον ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι προχωράει «άμεσα» στην...

Αυτοκίνητο

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.