Ευρεία σύσκεψη Σταθάκη με δημάρχους της Λάρισας

Ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων και συνάντηση με εκπροσώπους του Τεχνικού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λάρισας, είχε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων και οι μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται για την τοπική κοινωνία, καθώς και θέματα χωροταξικής και πολεοδομικής πολιτικής που αφορούν στην περιφέρεια.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός ενημέρωσε για τις τομές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως είναι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ενώ υπογράμμισε ότι το νέο μεγάλο χωροταξικό εγχείρημα είναι η εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από τους δήμους.

 

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι περιφερειακής ενότητας Λάρισας και οι εκπρόσωποι του Τεχνικού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της χωροταξίας και της πολεοδομίας και την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών εργαλείων που συμβάλλουν στη διαφάνεια, την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των πολιτών (όπως, e-άδειες, e-πολεοδομία).

 

Παράλληλα, ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα πολεοδομικά γραφεία οι δήμοι, ιδιαίτερα οι μικροί, λόγω της υποστελέχωσης προσωπικού και της έλλειψης εξοπλισμού.

 

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες και αδυναμίες ετών και διαβεβαίωσε ότι «οι βαθιές τομές που χρειάζεται ο τόπος προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που υπήρχε στο παρελθόν».


protoselida

World Business

Glaxo και Pfizer φτιάχνουν νέα εταιρεία

Glaxo και Pfizer φτιάχνουν νέα εταιρεία

Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τη διάσπαση της Glaxo σε δύο ξεχωριστές εταιρείες...

Secret Money

Εδώ και ένα χρόνο

Εδώ και ένα χρόνο

Πέρασε τουλάχιστον ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι προχωράει «άμεσα» στην...

Αυτοκίνητο

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Πήρε τα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.