Επιτάχυνση των συμφωνιών για τη ναυτιλία ζήτησε ο Κουίκ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ

 

Την έναρξη των εργασιών της πρώτης επιχειρηματικής αποστολής στο Βιετνάμ, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική, κήρυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ανόι, στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου εκεί.

 

Παράλληλα ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, είχε διμερείς συναντήσεις με τον Βιετναμέζο υφυπουργό Εξωτερικών, Bui Thanh Son και τον υφυπουργό Σχεδιασμού και Επενδύσεων, Vu Dai Thang.

 

Στις συναντήσεις του με τους δύο υφυπουργούς, ο κ. Κουίκ ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς Βιετνάμ για την υπογραφή συμφωνιών, τόσο στον τομέα της ναυτιλίας όσο και στον τομέα αποφυγής της διπλής φορολογίας. Όπως κάνει, επίσης, γνωστό, ανανέωσε την πρόσκληση της Ελλάδας προς τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του Βιετνάμ για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

 

Ακόμα, συζήτησε τρέχοντα διμερή και διεθνή θέματα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών με σύγκληση συναντήσεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο στην Αθήνα και το Ανόι.

 

«Οι συνέργειες του υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό συνεχίζονται. Σήμερα, για πρώτη φορά, ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο Βιετνάμ, σε Ανόι και Χο Τσι Μινχ, για να διεισδύσουν στην αγορά μίας χώρας, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών επιστρέφοντας από το Ανόι στην Ελλάδα.

 

Επίσης, ανέφερε ότι το Ανόι, σε ρυθμούς οικονομικής, οικιστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, είναι η δεύτερη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο και τόνισε ότι δεκαεπτά ελληνικές εταιρείες, συντονισμένες από ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΣΕΒΕ, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο 48ωρο διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις.

 

«Όπως όλα δείχνουν θα έχουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας» εκτίμησε ο κ. Κουίκ και υπογράμμισε: «Ειδικά εδώ, στο Βιετνάμ, οι ελληνικές εταιρείες διεισδύουν σε ένα "πελατολόγιο" 100 εκατομμυρίων κατοίκων, σε τομείς όπως κατασκευές, τυποποίηση προϊόντων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τουρισμός, φαρμακευτική, καλλυντικά, υψηλή τεχνολογία, μεταφορές κ.λπ.».

 

Σημειώνεται, ότι είναι η πολλοστή ελληνική επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιείται σε αναπτυσσόμενες χώρες, και της Υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας, και σε χώρες που ανήκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.


protoselida

World Business

«Θωράκιση»  της γερμανικής  βιομηχανίας από τους... Kινέζους

«Θωράκιση» της γερμανικής βιομηχανίας από τους...…

Όταν, το 2016, η γερμανική εταιρία ρομπότ Kuka εξαγοράστηκε από κινεζικά κεφάλαια, ήταν κάτι που...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.