Έρευνα: Κάθε θαλάσσια χελώνα έχει πλαστικά σωματίδια εντός της

Κομμάτια πλαστικών βρέθηκαν στο έντερο κάθε θαλάσσιας χελώνας που εξετάστηκε σε μια νέα επιστημονική έρευνα, που ρίχνει φως στο μέγεθος της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς παγκοσμίως.Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Change Biology, εξέτασε 102 θαλάσσιες χελώνες και των επτά ειδών, στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τη Μεσόγειο. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Exeter και το θαλάσσιο εργαστήριο του Plymouth, μαζί με τα ερευνητικά εργαστήρια της Greenpeace, έψαξαν μέσω νεκροψιών συνθετικά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των μικροπλαστικών, στα έντερα των θαλάσσιων χελωνών.Περισσότερα από 800 συνθετικά σωματίδια βρέθηκαν στις χελώνες και οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός αριθμός σωματιδίων ήταν πιθανώς 20 φορές υψηλότερος, καθώς πάρθηκαν δείγματα από ένα μόνο μέρος του εντέρου κάθε ζώου.

 

Το γεγονός ότι τα μικροπλαστικά βρέθηκαν σε όλες τις χελώνες που εξετάστηκαν από τους ερευνητές, από ωκεανούς σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζει τον τεράστιο αντίκτυπο των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τους στα θαλάσσια και όχι μόνο ζώα. Η μελέτη εκτιμά ότι εισέρχονται στα ύδατα του πλανήτη μεταξύ 4,8 και 12,7 εκατ. τόνων πλαστικών αποβλήτων κάθε χρόνο.

 

“Η πανταχού παρούσα παρουσία των σωματιδίων και των ινών υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στους ωκεανούς και την ανάγκη να προχωρήσουμε με αποφασιστική και αποφασιστική δράση στην κατάργηση της χρήση; των πλαστικών”, αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης Brendan Godley του Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει πώς τα μικροπλάσματα μπορούν να επηρεάσουν τα πεπτικά συστήματα των χελωνών, καθώς συνήθως τα αντιμετωπίζουν χωρίς αρνητικές συνέπειες. Οι ερευνητές όμως ανησυχούν ότι τα συνθετικά σωματίδια μπορούν να εκθέσουν τη θαλάσσια ζωή σε τοξίνες σε κυτταρικό επίπεδο, εκθέτοντάς τη σε επικίνδυνα βακτηρίδια ή ασθένειες.

 

 

 


protoselida

Media

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού "Κόκκινο 105,5"

Ηλεκτρονική επίθεση από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες δέχθηκε νωρίτερα το πρωί η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.