Έρευνα: Κάθε θαλάσσια χελώνα έχει πλαστικά σωματίδια εντός της

Κομμάτια πλαστικών βρέθηκαν στο έντερο κάθε θαλάσσιας χελώνας που εξετάστηκε σε μια νέα επιστημονική έρευνα, που ρίχνει φως στο μέγεθος της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς παγκοσμίως.Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Change Biology, εξέτασε 102 θαλάσσιες χελώνες και των επτά ειδών, στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τη Μεσόγειο. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Exeter και το θαλάσσιο εργαστήριο του Plymouth, μαζί με τα ερευνητικά εργαστήρια της Greenpeace, έψαξαν μέσω νεκροψιών συνθετικά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των μικροπλαστικών, στα έντερα των θαλάσσιων χελωνών.Περισσότερα από 800 συνθετικά σωματίδια βρέθηκαν στις χελώνες και οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός αριθμός σωματιδίων ήταν πιθανώς 20 φορές υψηλότερος, καθώς πάρθηκαν δείγματα από ένα μόνο μέρος του εντέρου κάθε ζώου.

 

Το γεγονός ότι τα μικροπλαστικά βρέθηκαν σε όλες τις χελώνες που εξετάστηκαν από τους ερευνητές, από ωκεανούς σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζει τον τεράστιο αντίκτυπο των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τους στα θαλάσσια και όχι μόνο ζώα. Η μελέτη εκτιμά ότι εισέρχονται στα ύδατα του πλανήτη μεταξύ 4,8 και 12,7 εκατ. τόνων πλαστικών αποβλήτων κάθε χρόνο.

 

“Η πανταχού παρούσα παρουσία των σωματιδίων και των ινών υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στους ωκεανούς και την ανάγκη να προχωρήσουμε με αποφασιστική και αποφασιστική δράση στην κατάργηση της χρήση; των πλαστικών”, αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης Brendan Godley του Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει πώς τα μικροπλάσματα μπορούν να επηρεάσουν τα πεπτικά συστήματα των χελωνών, καθώς συνήθως τα αντιμετωπίζουν χωρίς αρνητικές συνέπειες. Οι ερευνητές όμως ανησυχούν ότι τα συνθετικά σωματίδια μπορούν να εκθέσουν τη θαλάσσια ζωή σε τοξίνες σε κυτταρικό επίπεδο, εκθέτοντάς τη σε επικίνδυνα βακτηρίδια ή ασθένειες.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Η εποχή του Γιάννη Αναστασίου στον Ατρόμητο ξεκίνησε σήμερα (24/5) το απόγευμα, με την επίσημη...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.