Βιονικό χέρι δίνει αυτοπεποίθηση σε ακρωτηριασμένα παιδιά

Μια εταιρεία ρομποτικής που εδρεύει στο Μπρίστολ, η Open Bionics, έχει αναπτύξει το πρώτο  3D-printed τεχνητό χέρι στον κόσμο με ιατρική πιστοποίηση, το οποίο ενδείκνυται για χρήση και για παιδιά .Το Hero Arm, με το τεχνητό χέρι του, μπορεί να ταιριάζει σε παιδιά ηλικίας έως εννέα ετών. Το μοτερ του ελέγχεται από τους μυς στο υπολειπόμενο άκρο, επιτρέποντας στον χρήστη να εκτελεί πολλές εργασίες σαν να ήταν το πραγματικό του χέρι.


Όπως αναφέρει το BBC, το κόστος του είναι 5.000 λίρες και η Open Bionics ελπίζει πως το χέρι θα καταστεί διαθέσιμο και μέσω του NHS (του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Σύμφωνα με την Σάμι Πέιν, συνιδρύτρια της Open Bionics, πολλά παιδιά που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα είχαν πει ότι ντρέπονταν να πηγαίνουν στο σχολείο με τα προσθετικά μέλη που είχαν στο παρελθόν, επειδή δέχονταν bullying. “Ωστόσο, με το Hero Arm είναι σαν να ένα gadget το οποίο μπορούν να επιδεικνύουν, να πειραματίζονται μαζί του και να παίζουν με αυτό».

 

 

«Αλλάζει τα πάντα. Μπορείς να πιεις με αυτό, μπορείς να κάνεις κάθε είδους πράγμα με αυτό. Το είχα περάσει όλο αυτό με τους φίλους μου και ξαφνικά όλοι

μαζεύονται. Κανείς δεν θέλει να το φάει στο πρόσωπό του!» λέει η Ράιμι, που είχε σχετικό πρόβλημα στον δεξί αγκώνα εκ γενετής.

 

 


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.