20 εκατ. για ριζικό εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

"Το πιστέψαμε και το καταφέραμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανακοινώνοντας σε χθεσινή συνέντευξη τύπου την οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

 

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι πρόκειται για "έργο που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση σε μια περιοχή που μόλις λίγα χρόνια πριν θεωρούσαμε απομονωμένη και σε υστέρηση", ενώ το χαρακτηρισε την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη εξέλιξη απ' την εποχή της δημιουργίας του, τριάντα χρόνια πριν".

 

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε: «Αλλάζουμε τον εξοπλισμό, καλυτερεύουμε τις πίστες, ενισχύουμε την κτιριακή υποδομή, ικανοποιούμε το αίτημα κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού, εκσυγχρονίζουμε κάθε λειτουργία του Χιονοδρομικού, θωρακίζουμε την εικόνα μιας υποδομής που με τα 20 εκατομμύρια που επενδύουμε θα φέρει υπερ-πολλαπλάσιο πλούτο σε μια μεγάλη περιοχή που τον έχει ανάγκη» και εκτίμησε ότι «το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πολύ σύντομα, δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει απ' τα φημισμένα Κέντρα της Ευρώπης».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση, για μια μεγάλη επένδυση πανελληνίου ενδιαφέροντος και πρόσθεσε ότι "έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο Χιονοδρομικό, δίνοντάς του 'ζωή' για τα επόμενα 40 χρόνια".

 

Σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, ο κ. Λαζουράς τόνισε ότι "μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι. Με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να φθάνουν στην κορυφή του Χελμού ή να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο 'Αρίσταρχός', ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνού".

 

Τέλος, ανακοινώθηκε και η υποβολή για χρηματοδότηση μελέτης που αφορά τον συνδετήριο άξονα της Ολυμπίας Οδού με τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό, με στόχο το έργο "Αναβάθμιση και βελτίωση κατά τμήματα της οδού Πούντας –Καλάβρυτα – Παράκαμψη Κερνίτσας" να υλοποιηθεί με την ένταξή του στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει οικονομικά και κοινωνικά την ευρύτερη περιοχή Αιγιάλειας – Καλαβρύτων.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.