Με κατάθλιψη το 40% των εργαζόμενων σε τεχνολογικούς κολοσσούς

Κατάθλιψη πιστεύει ότι έχει το 40% σχεδόν των εργαζόμενων σε μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενέργησε το ανώνυμο επιχειρηματικό κοινωνικό δίκτυο Blind.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου ζητήθηκε από τα μέλη του δικτύου που ανήκουν στην κοινότητα των εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας να απαντήσουν “αλήθεια” ή “ψέμα” στην ακόλουθη δήλωση: “Πιστεύω ότι έχω κατάθλιψη”. Συνολικά, το 38,78% των 10.081 τεχνικών εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν καταφατικά.Με βάση τα στοιχεία του Blind, η Amazon εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης εργαζομένων (43,4%), ακολουθούμενη από τη Microsoft (41,58%), την Intel (38,86%), το LinkedIn (38,73%), το Facebook (36,7%), το Uber 35,87%, το Oracle 35.21% , τη Cisco (34,69%), την Google (33,11%) και την Apple (30,61%).“Οι χρήστες στο Blind μιλούν ανώνυμα για την εξάντληση, τα υψηλά επίπεδα άγχους, την αϋπνία, την υπερβολική εργασία και τις ακανόνιστες ώρες εργασίας”, έγραψε το Blind. “Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει κατάθλιψη”.

 

Σύμφωνα με ένα χαρακτηριστικό ανώνυμο σχόλιο μηχανικού της Cisco που αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά τα τελευταία δυο χρόνια, “όλα φαίνονται σαν επιπλέον βάρος και ότι κάνω μοιάζει ανούσιο. Συμβουλεύτηκα γιατρό και βρέθηκα με ήπια κατάθλιψη”.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται μετά από αυτά πρόσφατης έρευνας του site θέσεων εργασίας Glassdoor που δείχνουν ότι η εργασιακή ικανοποίηση των υπαλλήλων του Facebook μειώθηκε ραγδαία τον περασμένο χρόνο. Από το νούμερο 1 στην κατάταξη τον προηγούμενο χρόνο, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βρέθηκε πλέον στην έβδομη θέση όσον αφορά το “καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς”.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη “χαρακτηρίζεται από επίμονη θλίψη και απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κανονικά απολαμβάνετε, συνοδευόμενες από αδυναμία άσκησης καθημερινών δραστηριοτήτων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες”.

 

 

 


protoselida

World Business

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1…

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.