Με κατάθλιψη το 40% των εργαζόμενων σε τεχνολογικούς κολοσσούς

Κατάθλιψη πιστεύει ότι έχει το 40% σχεδόν των εργαζόμενων σε μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενέργησε το ανώνυμο επιχειρηματικό κοινωνικό δίκτυο Blind.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου ζητήθηκε από τα μέλη του δικτύου που ανήκουν στην κοινότητα των εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας να απαντήσουν “αλήθεια” ή “ψέμα” στην ακόλουθη δήλωση: “Πιστεύω ότι έχω κατάθλιψη”. Συνολικά, το 38,78% των 10.081 τεχνικών εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν καταφατικά.Με βάση τα στοιχεία του Blind, η Amazon εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης εργαζομένων (43,4%), ακολουθούμενη από τη Microsoft (41,58%), την Intel (38,86%), το LinkedIn (38,73%), το Facebook (36,7%), το Uber 35,87%, το Oracle 35.21% , τη Cisco (34,69%), την Google (33,11%) και την Apple (30,61%).“Οι χρήστες στο Blind μιλούν ανώνυμα για την εξάντληση, τα υψηλά επίπεδα άγχους, την αϋπνία, την υπερβολική εργασία και τις ακανόνιστες ώρες εργασίας”, έγραψε το Blind. “Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει κατάθλιψη”.

 

Σύμφωνα με ένα χαρακτηριστικό ανώνυμο σχόλιο μηχανικού της Cisco που αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά τα τελευταία δυο χρόνια, “όλα φαίνονται σαν επιπλέον βάρος και ότι κάνω μοιάζει ανούσιο. Συμβουλεύτηκα γιατρό και βρέθηκα με ήπια κατάθλιψη”.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται μετά από αυτά πρόσφατης έρευνας του site θέσεων εργασίας Glassdoor που δείχνουν ότι η εργασιακή ικανοποίηση των υπαλλήλων του Facebook μειώθηκε ραγδαία τον περασμένο χρόνο. Από το νούμερο 1 στην κατάταξη τον προηγούμενο χρόνο, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βρέθηκε πλέον στην έβδομη θέση όσον αφορά το “καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς”.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη “χαρακτηρίζεται από επίμονη θλίψη και απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κανονικά απολαμβάνετε, συνοδευόμενες από αδυναμία άσκησης καθημερινών δραστηριοτήτων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες”.

 

 

 


protoselida

Media

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού "Κόκκινο 105,5"

Ηλεκτρονική επίθεση από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες δέχθηκε νωρίτερα το πρωί η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.