ΕΥΕΔ: Όχι στην κατάργηση της αποζημίωσης από ψηφιακά μέσα

Την διαμαρτυρία του εκφράζει το Εποπτικό Συμβούλιο της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης  (ΕΥΕΔ), διάδοχου σχήματος της ΑΕΠΙ, στις “μεθοδεύσεις εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, να καταργηθεί η ελάχιστη αποζημίωσή μας από τα ψηφιακά μέσα, τα τάμπλετς και τα έξυπνα τηλέφωνα”.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αυτοπροσδιοριζόμενοι ως “εκπρόσωποι του υπό ίδρυση νέου , μεγαλύτερου, ανεξάρτητου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Ελλήνων συνθετών, στιχουργών, δικαιούχων” κρίνουν ως “απαράδεκτες” τέτοιες κινήσεις, τη στιγμή που “κερδίσαμε οι πνευματικοί δημιουργοί και δικαιούχοι -και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- μεγάλες μάχες και τη συνδρομή του νόμου στους κόπους μας”.

 

“Καλούμε τον Υπουργό να σεβαστεί το νόμο που η ίδια του η Κυβέρνηση ψήφισε και ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές όλων των άλλων ελληνικών ΟΣΔ στην διαμαρτυρία για τις εχθρικές στους έλληνες καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού κινήσεις του”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.