Αύξηση παραγωγής του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο

Η παραγωγή-ρεκόρ της Σαουδικής Αραβίας οδήγησε σε αύξηση τη συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).

 

Συγκεκριμένα, στη μηνιαία έκθεσή της, η IEA αναφέρει ότι η παραγωγή των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 100,000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε τα 33,03 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα τον Νοέμβριο. Η Σαουδική Αραβία -του ντε φάκτο επικεφαλής του ΟΠΕΚ- αύξησε την παραγωγή της κατά 410.000 βαρέλια τη μέρα, στο ιστορικό υψηλό των 11,06 εκατομμυρίων βαρελιών τη μέρα.

 

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ ενισχύθηκε επίσης από την παραγωγή-ρεκόρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αυξήθηκε κατά 110,000 βαρέλια την ημέρα και έφτασε τα 3,33 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα, ξεπερνώντας το Ιράν, με αποτέλεσμα να πάρουν τη θέση του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού "μαύρου χρυσού".

 

Η αύξηση της παραγωγής σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιστάθμισε τη μεγάλη μείωση της παραγωγής του Ιράν, η οποία είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της ιρανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας, όπως σημειώνει η IEA στην έκθεσή της.

 

Η έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας πάντως έρχεται σε αντίθεση με τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και καταγράφει μια μικρή μείωση στην παραγωγή Νοεμβρίου παρά την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας.


protoselida

Media

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού

Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού "Κόκκινο 105,5"

Ηλεκτρονική επίθεση από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες δέχθηκε νωρίτερα το πρωί η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Περιβάλλον

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Όρια ταχύτητας στις Autobahns βάζει η κλιματική…

H απουσία ορίων ταχύτητας στις φημισμένες Autobahns, τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.