Αύξηση παραγωγής του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο

Η παραγωγή-ρεκόρ της Σαουδικής Αραβίας οδήγησε σε αύξηση τη συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).

 

Συγκεκριμένα, στη μηνιαία έκθεσή της, η IEA αναφέρει ότι η παραγωγή των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 100,000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε τα 33,03 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα τον Νοέμβριο. Η Σαουδική Αραβία -του ντε φάκτο επικεφαλής του ΟΠΕΚ- αύξησε την παραγωγή της κατά 410.000 βαρέλια τη μέρα, στο ιστορικό υψηλό των 11,06 εκατομμυρίων βαρελιών τη μέρα.

 

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ ενισχύθηκε επίσης από την παραγωγή-ρεκόρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αυξήθηκε κατά 110,000 βαρέλια την ημέρα και έφτασε τα 3,33 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα, ξεπερνώντας το Ιράν, με αποτέλεσμα να πάρουν τη θέση του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού "μαύρου χρυσού".

 

Η αύξηση της παραγωγής σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιστάθμισε τη μεγάλη μείωση της παραγωγής του Ιράν, η οποία είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της ιρανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας, όπως σημειώνει η IEA στην έκθεσή της.

 

Η έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας πάντως έρχεται σε αντίθεση με τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και καταγράφει μια μικρή μείωση στην παραγωγή Νοεμβρίου παρά την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.