Πλάκα Λήμνου: Μελέτη αναβάθμισης του λιμανιού

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έδωσε την έγκριση του στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λήμνου για την υλοποίηση της δράσης που αφορά στη μελέτη αναβάθμισης των υποδομών στο λιμένα της Πλάκας Λήμνου.

 

Με συνολικό προϋπολογισμό 110.000 ευρώ, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή επέκτασης προβλήτας. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία προϋποθέσεων προσέγγισης μικρών επιβατικών πλοίων, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών υποδομών, η λειτουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για τη σύνδεση με την Ίμβρο.

 

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε η σύσταση Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, αντικείμενο της οποίας είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης. Η εν λόγω επιτροπή θα αποτελείται και από ειδικό προσωπικό που έχει γνώση του αντικειμένου της σύμβασης και θα συνέρχεται τακτικά κάθε έξι μήνες ή έκτακτα, κατόπιν έγγραφης απαιτήσεως.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 44 μηνών.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.