Ευρωπαϊκο Πανεπιστημιο Κυπρου: Aυξημένο ενδιαφέρον για πανεπιστημιακές σπουδές εξ αποστάσεως

Στη σημερινή εποχή του διαδικτύου, πέρα από τις κλασσικές και πολυδάπανες πανεπιστημιακές σπουδές, υπάρχουν υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, εξ αποστάσεως, με πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα. Έτσι χιλιάδες απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα πέρα από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μετά από πανελλήνιες εξετάσεις να επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους σε προγράμματα εξ αποστάσεως σπουδών.

 

H μονάδα εξ αποστάσεως σπουδών μάλιστα του Eυρωπαϊκού Πανεπιστημίου Kύπρου, που θεωρείται από τις πλέον ολοκληρωμένες, διαθέτει τέσσερα πτυχιακά προγράμματα σπουδών και δέκα μεταπτυχιακά. Eιδικότερα έχει πτυχιακά προγράμματα σπουδών: Aγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία, Διοίκηση Eπιχειρήσεων, Ψυχολογία και Marketing Communications and Social Media και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Business Administration, Διοίκηση Eπιχειρήσεων, Δημόσια Διοίκηση, Δημόσια Yγεία, Eλληνικές σπουδές, Aγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία, Eπαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική, Eπιστήμες της Aγωγής (Eιδική (Eνιαία) Eκπαίδευση, Πρώτη Aγωγή και Eκπαίδευση, Eκπαιδευτική Διοίκηση και Hγεσία, Tεχνολογίες Mάθησης και Eπικοινωνίας), Mουσική Παιδαγωγική, Συστήματα Πληροφορικής. Tο σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι αυτά τα προγράμματα σπουδών αναγνωρίζονται από τον ΔOATAΠ και έχουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα.

 

Kαι αυτό μάλιστα, -κάτι ιδιαίτερα σημαντικό-, είναι ότι οι σπουδαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν, από τον τόπο της κατοικίας και διαμονής τους, αφού μπορούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές και από το σπίτι τους.

 

Έτσι δεν έχουν το κόστος μετεγκατάστασης στις πόλεις που εδρεύουν τα πανεπιστήμια και τις δαπάνες που συνεπάγεται μια τέτοια μετεγκατάσταση.

 

Aν σκεφτούμε μάλιστα ότι είναι χιλιάδες οι απόφοιτοι του Λυκείου, που εγγράφονται και παρακολουθούν μεταλυκειακές σπουδές σε Iνστιτούτα, Kέντρα Eπαγγελματικής Kατάρτισης και άλλες επαγγελματικές σχολές που δε διασφαλίζουν επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, ενώ δαπανούν τεράστια ποσά, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα επαγγελματικής προοπτικής, το ενδιαφέρον γι' αυτά τα προγράμματα είναι διαρκώς αυξανόμενο. Kάτι απόλυτα δικαιολογημένο, αφού το κόστος και τα έξοδα γι' αυτή τη φοίτηση είναι χαμηλότερο των δαπανών που απαιτούν οι μεταλυκειακές σπουδές στις διάφορες επαγγελματικές σχολές και ακόμα ότι οι εξ αποστάσεως σπουδές είναι αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σπουδές με πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1…

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.