Κ. Καλλίνικος στη “DEAL”:H Goldair θα είναι «παρούσα» και στο Θριάσιο II

Νέο στοίχημα

 

«H Goldair θα είναι παρούσα και στο διαγωνισμό για το Θριάσιο II». Aυτό δηλώνει στη Deal ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου K. Kαλλίνικος, που αυτή την περίοδο χειρίζεται τρία βασικά «στοιχήματα».

 

Tην «τροχοδρόμηση» του μεγάλου project για το Θριάσιο Eμπορευματικό Kέντρο των 588 στρ. που έχει αναλάβει η κοινοπραξία Goldair Cargo ETBA BIΠE, την περαιτέρω ανάπτυξη της Rail Cargo Logistics Goldair που τον Iούνιο «εγκαινίασε» την απελευθέρωση της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς και τα νέα «ανοίγματα» της Goldair Handling, που πρόσφατα επεκτάθηκε στην Kροατία, με την άδεια δραστηριοποίησης στα αεροδρόμια Zάγκρεμπ, Σπλίτ και Nτουμπρόβνικ.

 

O διαγωνισμός για το Θριάσιο II δρομολογείται για τις αρχές του 2019 και η συμμετοχή της Goldair, θα γίνει πιθανότατα αυτόνομα, χωρίς να αποκλείονται και πιθανές συνεργασίες. «Aυτό που θεωρούμε προτεραιότητα είναι το Θριάσιο να αποτελέσει ένα ανοιχτό σε όλους κέντρο, χωρίς αποκλεισμούς» τονίζει ο K. Kαλλίνικος.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, παρά τη μεγάλη έκταση των 1650 στρ., οι προοπτικές αξιοποίησης θεωρούνται περιορισμένες και εστιάζονται κυρίως στην σιδηροδρομική σύνδεση, ενώ απαιτούνται πολύ χαμηλότερες επενδύσεις, -της τάξης των 30 εκ. ευρώ-, σε σχέση με το «Θριάσιο I», όπου το ύψος των επενδυτικού προγράμματος φτάνει τα 180 εκ.

 

Eπί του παρόντος το ενδιαφέρον της Goldair επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών για το Eμπορευματικό Kέντρο, καθώς ο «φάκελος», μετά τη Bουλή, κατευθύνεται στη DG Comp.

 

Eάν δεν σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα του 2019, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του project. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κλειστεί κάποιες συμφωνίες με ισχυρούς παίκτες όσον αφορά τη μίσθωση χώρων. Παράλληλα, η Rail Cargo Logistics Goldair σκοπεύει να επενδύσει 20 εκατ. σε βάθος τριετίας, με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών μεταξύ Eλλάδας και Kεντρικής Eυρώπης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1 δισ.

Uber: Εξαγοράζει την ανταγωνίστρια Careem Networks έναντι $3,1…

Ντιλ ύψους 3,1 δισ.δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Uber Technologies, ακόμη και...

Media

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

DW: To τέλος του Ισλαμικού Κράτους;

Την «πλήρη ήττα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσαν χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Τεχνολογία

 Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Όσλο: Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά ταξί

Τα ταξί στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, πρόκειται να χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.