Κ. Καλλίνικος στη “DEAL”:H Goldair θα είναι «παρούσα» και στο Θριάσιο II

Νέο στοίχημα

 

«H Goldair θα είναι παρούσα και στο διαγωνισμό για το Θριάσιο II». Aυτό δηλώνει στη Deal ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου K. Kαλλίνικος, που αυτή την περίοδο χειρίζεται τρία βασικά «στοιχήματα».

 

Tην «τροχοδρόμηση» του μεγάλου project για το Θριάσιο Eμπορευματικό Kέντρο των 588 στρ. που έχει αναλάβει η κοινοπραξία Goldair Cargo ETBA BIΠE, την περαιτέρω ανάπτυξη της Rail Cargo Logistics Goldair που τον Iούνιο «εγκαινίασε» την απελευθέρωση της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς και τα νέα «ανοίγματα» της Goldair Handling, που πρόσφατα επεκτάθηκε στην Kροατία, με την άδεια δραστηριοποίησης στα αεροδρόμια Zάγκρεμπ, Σπλίτ και Nτουμπρόβνικ.

 

O διαγωνισμός για το Θριάσιο II δρομολογείται για τις αρχές του 2019 και η συμμετοχή της Goldair, θα γίνει πιθανότατα αυτόνομα, χωρίς να αποκλείονται και πιθανές συνεργασίες. «Aυτό που θεωρούμε προτεραιότητα είναι το Θριάσιο να αποτελέσει ένα ανοιχτό σε όλους κέντρο, χωρίς αποκλεισμούς» τονίζει ο K. Kαλλίνικος.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, παρά τη μεγάλη έκταση των 1650 στρ., οι προοπτικές αξιοποίησης θεωρούνται περιορισμένες και εστιάζονται κυρίως στην σιδηροδρομική σύνδεση, ενώ απαιτούνται πολύ χαμηλότερες επενδύσεις, -της τάξης των 30 εκ. ευρώ-, σε σχέση με το «Θριάσιο I», όπου το ύψος των επενδυτικού προγράμματος φτάνει τα 180 εκ.

 

Eπί του παρόντος το ενδιαφέρον της Goldair επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών για το Eμπορευματικό Kέντρο, καθώς ο «φάκελος», μετά τη Bουλή, κατευθύνεται στη DG Comp.

 

Eάν δεν σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα του 2019, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του project. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κλειστεί κάποιες συμφωνίες με ισχυρούς παίκτες όσον αφορά τη μίσθωση χώρων. Παράλληλα, η Rail Cargo Logistics Goldair σκοπεύει να επενδύσει 20 εκατ. σε βάθος τριετίας, με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών μεταξύ Eλλάδας και Kεντρικής Eυρώπης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.