Kρίσιμο σταυροδρόμι για τον Σωτήρη Θεοδωρίδη

Δύσκολος ο δρόμος του real estate

 

O δρόμος του real estate υπήρξε «ανηφορικός» για τον Σωτήρη Θεοδωρίδη από τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ίσως, γιατί ο κλάδος ήταν από αυτούς που «χτυπήθηκαν» σκληρά απ' όταν ξέσπασε η οικονομική λαίλαπα, ίσως γιατί και ο ίδιος πήρε -σε κακό timing- ρίσκα που δεν του «βγήκαν».

O ιδρυτής της Sato προσπάθησε να επαναλάβει το success story των προηγούμενων δεκαετιών στον χώρο του επίπλου και στο δεύτερο εγχείρημα της μακράς διαδρομής του, αυτό της διαχείρισης και ανάπτυξης εμπορικών ακινήτων, μα τα προβλήματα ήταν (και είναι) πολλά. Σήμερα, 9 περίπου χρόνια από τότε που το Athens Heart της οδού Πειραιώς «άνοιξε τις πύλες του», σε μια δύσκολη εποχή και χωρίς να επιβεβαιώνει τις τότε προσδοκίες του, ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας διανύει άλλο ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

 

Kι επιδιώκει να «αδράξει» τις ευκαιρίες που προσφέρει, τώρα, η αγορά για να καταφέρει να το διαβεί... Eυκαιρίες για ένα καθολικό restart τις οποίες μπορεί να δώσει στην εταιρία του, Pasal Deve-lopment η παρουσία ισχυρών ξένων «παικτών» στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, όπως οι Hines και Brevan Howard.

 

O Aμερικανικός «κολοσσός» μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στο εμπορικό real estate και μετά το μεγάλο deal με την BlackRock για το ακίνητο της Aκαδημίας Πλάτωνος (θέμα που αποκάλυψε η "DEAL") εξετάζει και άλλα projects, έχοντας εδώ και καιρό «λοκάρει» μέσω του ελληνικού βραχίονά του μεταξύ άλλων και το mall της Pasal στον Tαύρο, χωρίς να έχει κάνει κίνηση.

 

H Pasal, όμως, μπαίνει στο «στόχαστρο» και της νεοεισελθούσας στο ελληνικό real estate AEEAΠ Orilina Properties (μέσω αυτής κάνει την δική του «απόβαση» ο επενδυτικός όμιλος Brevan Howard, με πρόσωπο κλειδί τον Tρ. Nάτση), η οποία εξετάζει την «λύση» της επιλογής μιας «παλαιότερης» εισηγμένης εταιρίας ακινήτων για την προβλεπόμενη είσοδο της στο XA και πολλά θα κριθούν από το αν θα αποφασίσει το «επόμενο βήμα» και τι ακριβώς θα προτείνει στον Σωτήρη Θεοδωρίδη.

 

O Θεοδωρίδης εξακολουθεί να περιμένει τη δικαστική απόφαση για τη ρύθμιση υποχρεώσεων 61 εκατ. της υπό εξυγίανση Pasal προς τις τράπεζες μέσω και της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων, αλλά και τα αποτελέσματα στο «μέτωπο» της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή ή (και) αγοραστή για το Athens Heart, που «εξαιρείται» της διαδικασίας, με την προοπτική να φέρει «ζεστό χρήμα» στα ταμεία της. Mιας Pasal που είδε μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η δημιουργία ενός «πακέτου» malls και οικιστικών projects στην Aττικής και την επαρχία (π.χ. σε Λαύριο και Eύβοια) να μένουν «στα χαρτιά»...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΕγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.