Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τη χώρα

Με την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της ΝΔ

 

"Έρχεται η αλλαγή για την οποία διψάει η κοινωνία", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. "Ξέρω ότι θα είστε όλοι παρόντες στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις".

 

Βάζοντας το κόμμα σε πλήρη εκλογική εγρήγορση, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα από τις 10 Ιανουαρίου, την Τρίτη επέτειο της εκλογής του στην προεδρία, η ΝΔ θα αρχίσει να ανακοινώνει "τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα δώσουμε τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

 

Θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον." Θα πρόκειται όπως είπε για "δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία".

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους και για τη συμμετοχή τους και έδωσε το σύνθημα της νίκης για τις εκλογές του 2019: "Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία.

 

Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας".

 

Το 12ο συνέδριο της ΝΔ, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, έδειξε ότι το κόμμα είναι ενωμένο, οπλισμένο με πρόγραμμα και έτοιμο να κυβερνήσει. Αφού ευχαρίστησε τον Μάνφρεντ Βέμπερ – ένα σταθερό και ειλικρινή σύμμαχος της Ελλάδας – όπως είπε, για την παρουσία του, έκανε λόγο για "σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους" που επίσης συμμετείχαν και μίλησαν στο συνέδριο, κάτι που όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και ένας ζωντανός οργανισμός που συζητά, επεξεργάζεται και παράγει νέες ιδέες.

 

Κάνοντας προσωπική αναφορά στον πρωθυπουργό και στη στάση του στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο.

 

Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία. Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι".

 

Η κριτική του στην κυβέρνηση δεν περιορίστηκε βέβαια μόνο στη συμφωνία των Πρεσπών. "Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας.

 

Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του".

Είπε επίσης ότι η δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές, "εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα", μια σαφέστατη αιχμή για τη Βασιλική Θάνου.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε έξι βασικούς στόχους για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

 

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

 

2. Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.

 

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

 

4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

 

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

 

6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

 

Κλείνοντας εν μέσω επευφημιών από τους 3.000 συνέδρους την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα της νίκης:

 

"Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας.

 

Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας φτάσει παντού.

 

Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, μαζί με όλους τους Έλληνες. Για μια μεγάλη νίκη και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά. Μαζί, μπορούμε! Ελλάδα, μπορούμε!"


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.