Στα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Η έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ τράβηξε την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, με τα μεγαλύτερα πρακτορεία να μεταδίδουν το κλίμα που επικρατεί μετά την επίθεση στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

 

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στο κτίριο του σταθμού στην ελληνική πρωτεύουσα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σπάζοντας τζάμια σε έξι ορόφους και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

 

«Ο ΣΚΑΪ είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα με μέρος ενός ομίλου ΜΜΕ που περιλαμβάνει έναν ραδιοφωνικό σταθμό και συνδέεται με την μεγαλύτερη εφημερίδα καθημερινής κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την "Καθημερινή"» διευκρινίζει το δημοσίευμα.

 

Περιγράφοντας τις εκτεταμένες ζημιές και την εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου» που θυμίζει πλέον ο σταθμός, το Reuters επισημαίνει: «Οι μικρές κλίμακας επιθέσεις σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και πολιτικά γραφεία δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, η οποία έχει ένα μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας».

 

Associated Press: Ομοιότητες με την επίθεση στο Εφετείο της Λουκάρεως τον Δεκέμβρη του 2017

 

Ομοιότητες με την ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως στις 22 Δεκέμβρη του 2017, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» διακρίνει το Associated Press.

 

Στο εκτενές άρθρο του για την επίθεση στον ΣΚΑΪ, το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι, αν και δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης, «ένοπλες οργανώσεις της ακροαριστεράς και του αναρχικού χώρου έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ στο παρελθόν».

 

Περιγράφοντας το σκηνικό του σταθμού μετά την έκρηξη, όπου «δεκάδες ερευνητές της αστυνομίας ντυμένοι με λευκές στολές συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία από τον αποκλεισμένο χώρο», το πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλης περί «επίθεσης κατά της δημοκρατίας». Επίσης περιλαμβάνει δηλώσεις του διευθυντή Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, Νικου Φιλλιπίδη, ο οποίος εξέφρασε την αίσθηση που έχει ότι δέχτηκε επίθεση το ίδιο του το σπίτι.

 

«Η επίθεση της Δευτέρας έχει κάποιες ομοιότητες με την έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2017. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει η ΟΛΑ, μια οργάνωση της ακροαριστεράς. Η Ελλάδα έχει ιστορικό ένοπλων επιθέσεων τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, κυρίως από εξτρεμιστικές ομάδες της ακροαριστεράς που άρχισαν να αναδύονται μετά την επταετή χούντα, η οποία κατέρρευσε το 1974. Οι στόχοι περιλαμβάνουν τράπεζες και πρεσβείες, όπως και αστυνομικά και δικαστικά κτίρια»

 

Στη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ αναφέρεται με σημερινό του δημοσίευμα και το ρωσικό Sputnik, μεταδίδοντας εικόνες που δημοσίευσαν στο Twitter χρήστες του διαδικτύου που βρέθηκαν στο σημείο.

 

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες, λόγω της άμεσης κινητοποίησης των αρχών μετά το δημοσίευμα, αναφέρει το άρθρο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.