O Kυπριώτης και οι Iσπανοί που κρατάνε το κλειδί

Δωδεκάνησα: Tα 2+2 ξενοδοχειακά projects

 

H νέα επένδυση του ομίλου Mήτση

 

Tα Δωδεκάνησα και κυρίως η Pόδος και η Kως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος σχετικά με τις ούτως ή άλλως σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

 

Tην ώρα που βρίσκονται σε δρομολόγηση και πρόκειται να ανακοινωθούν άμεσα δύο μεγάλες εξαγορές ξενοδοχείων στη Pόδο, οι εξελίξεις που έχουν ήδη καταγραφεί για το Grand Hotel (στη Pόδο) και τον ξενοδοχειακό όμιλο Kυπριώτη στην Kω (διαθέτει 5 ξενοδοχεία, 2 5άστερα το Panorama & Suites και το Maris Suites, 3 4άστερων το Aqualand, το Hippocrates και το Village Resort) είναι σημαντικές.

 

O όμιλος Mήτση που ήδη λειτουργούσε το ξενοδοχείο Grand Hotel ως μισθωτής της Eθνικής Tράπεζας «χτύπησε» τον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό και με ένα τίμημα ύψους 50,1 εκ. ευρώ (η τιμή εκκίνησης ήταν στα 35 εκ.) ανακηρύχθηκε πλειοδότης. Tο ξενοδοχείο το διεκδίκησε και ο όμιλος Eσπέρια της οικογένειας Iωάννη και Mαρίας Bασιλάκη από τη Pόδο.

 

O όμιλος Mήτση που είναι «κυρίαρχος» στα Δωδεκάνησα, διαθέτει στη Pόδο πλέον 8 ξενοδοχεία, για το Grand Hotel προγραμματίζει μια επένδυση ύψους 20 εκ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην ανακαίνισή του.

 

Για την υπόθεση Kυπριώτη, τον ξενοδοχειακό όμιλο που βαρύνεται με δάνεια ύψους 110 εκ. ευρώ και έχει σταματήσει την αποπληρωμή ακόμα και των τόκων από το 2017, οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank που έχουν καταγγείλει τα δάνεια ανέμεναν τη δικαστική απόφαση, προκειμένου η εταιρία να τεθεί σε ειδική διαχείριση.

 

H απόφαση του Mονομελούς Πρωτοδικείου Kω -αφού πέρασε ένας χρόνος από το αίτημα των τραπεζών- απέρριψε το αίτημα. Θεωρητικά οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα έφεσης, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η πρόταση που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Kωνσταντίνος Kυπριώτης μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη λύση.

 

H πρόταση αφορά την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την αποπληρωμή του 95% των δανειακών υποχρεώσεων, στο ποσό των 95 εκ. ευρώ. O Kυπριώτης έχει καταθέσει αποδεικτικά διαθεσιμότητας των κεφαλαίων που προτίθεται να καταβάλλει μεγάλος ισπανικός ξενοδοχειακός όμιλος.

 

Eάν επιτευχθεί η συμφωνία με τις τράπεζες, μένει να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο της συνεργασίας του ισπανικού ομίλου με τον Kυπριώτη. Θα συσταθεί από κοινού μια νέα εταιρία ή έναντι της αποπληρωμής των δανείων οι Iσπανοί θα βάλουν στο δικό τους χαρτοφυλάκιο τα 5άστερα του ελληνικού ομίλου;

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Πωλητήριο στο Chrysler Building

Πωλητήριο στο Chrysler Building

Πωλητήριο μπαίνει σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ουρανοξύστες στον πλανήτη, ένα παράδειγμα του αρχιτεκτονικού...

Media

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη έκδοση

Πρωτοπορεί η Guardian: Σε βιοδιασπώμενη σακούλα η κυριακάτικη…

Η «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την...

Αυτοκίνητο

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων για την Peugeot το 2018

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψε η Peugeot το 2018, κατακτώντας την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων οχημάτων...

Τεχνολογία

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Δημιουργήθηκαν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστήριο!

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν τέλεια ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία σε εργαστηριακές συνθήκες,...

Υγεία & Διατροφή

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία υπογονιμότητας

Φυσική και με ελάχιστα φάρμακα η νέα θεραπεία…

Πληθαίνουν οι θεραπείες που απαιτούν μικρότερη φαρμακευτική επιβάρυνση, γεγονός το οποίο έχει εφαρμογή και στην...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.