Deal News Online

undefined

Icap Group: Η πρώτη των «Strongest Companies in Greece»

Με επιτυχία έκλεισε ο πρώτος χρόνος ζωής της κοινότητας «Strongest Companies in Greece» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ICAP Group, καθώς επετεύχθησαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι στόχοι δημιουργίας της, με σημαντικότερο την ανάδειξη εταιρειών που ξεχωρίζουν λόγω της υψηλής τους πιστοληπτικής ικανότητας.

 

Στόχος της ICAP Group ήταν και παραμένει να δώσει στις εταιρείες με υψηλό ICAP Rating Score ένα Certificate που θα τις βοηθήσει στις συναλλαγές και συνεργασίες τους και θα τις υποστηρίξει να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από προμηθευτές, πελάτες και δανειστές εντός και εκτός συνόρων.

 

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ICAP, η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε με θέρμη καθώς μέχρι σήμερα 900 εταιρείες έχουν ενταχθεί στην κοινότητα.

 

Ο πετυχημένος θεσμός συνεχίζεται με τη διάθεση του Certificate Strongest Companies 2011 και αναμένεται να τύχει της ίδιας θετικής ανταπόκρισης μια και η ICAP επεξεργάζεται ήδη 150 νέες αιτήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω certificate παραχωρείται κατόπιν αίτησης δωρεάν σε επιχειρήσεις των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα κατατάσσεται στις τρεις υψηλότερες ζώνες, ΑΑ, Α και ΒΒ, της δεκάβαθμης κλίμακας του ICAP Rating Score και στις οποίες η πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας στις συναλλαγές τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή (μέση αθροιστική πιθανότητα αθέτησης 1,3%).

 

Ελάχιστο ποσοστό αδύναμων εταιρειών τον πρώτο χρόνο

 

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από τη δημιουργία της κοινότητας, η ICAP προχώρησε στην αξιολόγηση της επίδοσης των μελών της από την οποία προέκυψε ότι μόνο 0,6% των εταιρειών που εντάχθηκαν το 2010 (5 επιχειρήσεις) έχουν εμφανίσει κάποιο πιστωτικό γεγονός (ήτοι επίσημα καταγεγραμμένες καθυστερήσεις η αξία των οποίων ξεπερνά το 1,5% των ετήσιων πωλήσεων της εξεταζόμενης εταιρείας, αίτηση πτώχευσης ή πτώχευση). Από τις εταιρείες δε αυτές είχε έγκαιρα και πριν την εμφάνιση του γεγονότος ζητηθεί η απόσυρσή τους από την κοινότητα και η μη χρήση των σχετικών λογοτύπων. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό αφού είναι κατά πολύ μικρότερο των ορίων επίδοσης των πιστωτικών υποδειγμάτων της ICAP.

 

Η ICAP προκειμένου να διασφαλίσει την αξία της Κοινότητας, ιδίως στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά, παρακολουθεί στενά και συνεχώς τις επιδόσεις των μελών της Κοινότητας. Έχει δε αναπτύξει διαδικασίες μόνιμης επικαιροποίησης της λίστας αυτών και σε περιπτώσεις μη πλήρωσης των κριτηρίων προβαίνει άμεσα στην απόσυρση της ένταξης και ζητά την παύση χρήσης των σχετικών λογοτύπων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά και δωρεάν για τα μέλη τα οποία αποτελούν την κοινότητα μέσω του www.icap.gr.

 

Σχολιάζοντας την ανάληψη αυτής της πρωβουλίας και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη λειτουργία της επί ένα χρόνο, ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος της ICAP δήλωσε «Η ICAP ανέλαβε πέρσι την πρωτοβουλία να δώσει σε εταιρείες με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα τη δυνατότητα να αξιοποιούν το γεγονός αυτό εντός και εκτός συνόρων. Οι εταιρείες αυτές ανέρχονται περίπου στο 10% του συνόλου των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. που λειτουργούν στην Ελληνική αγορά. Η αυξανόμενα θετική ανταπόκριση για την παραλαβή του Certificate Strongest Companies in Greece 2011, είναι ενδεικτική της ανάγκης που έχει η αγορά για κινήσεις που εμφυσούν αισιοδοξία και δίνουν πνοή στον ιδιωτικό τομέα. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η συνεχιζόμενη ισχυροποίηση της Κοινότητας, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις εταιρείες που έχουν επιτύχει τη συμμετοχή τους σε αυτήν ενώ επιβεβαιώνονται οι διαδικασίες που η ICAP ακολουθεί για την πιστοληπτική διαβάθμιση των επιχειρήσεων και οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.»

 

Πηγή:


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.