Deal News Online

undefined

Wall Street: Τον κατήφορο πήραν οι δείκτες μετά τις αποφάσεις της Fed

Πισωγύρισε το αμερικανικό χρηματιστήριο, επιστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που είχε συσσωρεύσει στη διάρκεια της ημέρας, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία αύξησε -όπως αναμενόταν- τα επιτόκια κατά 20 μονάδες βάσης και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τις περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

 

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 43,43 μονάδες ή 0,20% στις 23.719 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,05 μονάδων ή 0,05% στις 2.547 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 16,50 ή κατά 0,24% στις 6.771 μονάδες.

Στην επικαιροποιημένη ανακοίνωσή της, η επιτροπή χάραξης πολιτικής (FOMC) ανέφερε ότι "ορισμένες περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις στο εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα είναι συνεπείς με τη διατηρήσιμη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας". Το λεγόμενο dot plot της Fed, δηλαδή οι προβλέψεις των αξιωματούχων της τράπεζας για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, "δείχνει" πλέον δύο αυξήσεις το 2019, από προηγούμενη πρόβλεψη για τρεις.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν νωρίτερα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα.

Σε συνέντευξη στο Bloomberg ο Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα θα συναντηθούν τον Ιανουάριο για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιλύει την εμπορική τους διαμάχη.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο τα σχέδια για πιο επίσημες συνομιλίες βρίσκονται υπό συζήτηση.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι η Facebook μοιράστηκε στοιχεία χρηστών με μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση 4,8%. Το Facebook παραδέχθηκε ότι επέτρεπε σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα των χρηστών του, ωστόσο αρνείται ότι το έκανε χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Έντονα ανοδικά κινείται εξάλλου ο τίτλος της General Electric Co. (+6,7%) μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της μονάδας φροντίδας υγείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η GE συνεργάζεται με τις Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup, J.P. Morgan Chase και Morgan Stanley στη σχεδιαζόμενη IPO.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε το γ΄ τρίμηνο στα 124,82 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 101,22 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν το έλλειμμα στα $126,2 δισ.

Το έλλειμμα σκαρφάλωσε στο 2,4% του ΑΕΠ για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου από 2% του ΑΕΠ το προηγούμενο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία.


protoselida

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.