Προσπάθεια δημιουργίας σωματείου από εργαζόμενους της Tesla

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ της Tesla Inc. στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης ξεκινούν μια εκστρατεία δημιουργίας συνδικαλιστικού σωματείου, πετώντας το γάντι στην αυτοκινητοβιομηχανία που μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί επιτυχώς σε παρόμοιες προσπάθειες από την United Auto Workers στο μοναδικό της εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Fremont της Καλιφόρνια.

 

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Bloomberg η εκστρατεία θα αφορά περίπου 300 υπαλλήλους παραγωγής και συντήρησης στην εγκατάσταση της δυτικής Νέας Υόρκης και είναι μια κοινή προσπάθεια της "Διεθνούς Αδελφότητας Ηλεκτρολόγων" και των "Ενωμένων Χαλυβουργών", που πραγματοποίησαν συναντήσεις με εργαζόμενους νωρίτερα μέσα στο έτος.

 

"Θέλουν ένα δίκαιο μισθό που να αντανακλά την κρατική επένδυση που έλαβε η εταιρεία", ανέφερε ο  Dave Wasiura από τους "Ενωμένους Χαλυβουργούς". Ο Wasiura δήλωσε ότι τα συνδικάτα δημιούργησαν μια επιτροπή εργατικών συνδικάτων στο εργοστάσιο και εργάζονται για την εξασφάλιση υποστήριξης από μια αρκετά ισχυρή πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού ώστε να υποβάλλουν αίτηση για τη δημιουργία σωματείου στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.

 

Οι μισθοί των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι μόλις πάνω από αυτό που το κράτος θεωρεί ως μισθό διαβίωσης και στο ήμισυ της μέσης ετήσιας αμοιβής άλλων εργαζομένων στον προηγμένο μεταποιητικό τομέα της περιοχής. Ακόμα, οι εργαζόμενοι εργάζονται τις περισσότερες αργίες και δεν έχουν πάνω από 11 ημέρες άδειας εντός ενός έτους. Επίσης, αισθάνονται ότι δεν έχουν ασφάλεια εργασίας ή κάποια διαδικασία κατάθεσης παραπόνων στην Tesla.

 

"Ήθελα να δουλέψω στην Tesla γιατί ήθελα μια δουλειά στον τομέα της πράσινης ενέργειας, μια δουλειά που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο", δήλωσε ο Rob Walsh, μέλος της οργανωτικής επιτροπής. "Αλλά θέλω επίσης ένα δίκαιο μισθό για το έργο μου".

 

Από την πλευρά του ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ότι "προσφέρουμε μισθούς και οφέλη που ξεπερνούν εκείνους άλλων συγκρίσιμων θέσεων εργασίας στην περιοχή και πρόσφατα αυξήσαμε ακόμα περισσότερο την αμοιβή μας. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, κάθε εργαζόμενος είναι ιδιοκτήτης της Tesla, καθώς όλοι παίρνουν μπόνους μετοχών για καλές επιδόσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση πέρα από τους ήδη υψηλόμισθους μισθούς μας".


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

 ΠPOXΩPA KAI H AΛBANIA

ΠPOXΩPA KAI H AΛBANIA

Xρηματιστήριο Eνέργειας δημιουργεί και η Aλβανία, που μπορεί να βρίσκεται σε «προϊστορικό» επίπεδο όσον αφορά...

Αθλητικά

ΑΣΕΑΔ: Απέρριψε την πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού

ΑΣΕΑΔ: Απέρριψε την πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού

Aπορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού, κατά της νομιμότητας της κλήρωσης των...

Τουρισμός

Οι δικαιούχοι για την επιταγή κοινωνικού τουρισμού

Οι δικαιούχοι για την επιταγή κοινωνικού τουρισμού

Την κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους, περιόδου 2019-2020, με...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.