"Ονειρεύονται" την Χαλκιδική οι Σκοπιανοί

Μετά τους φιλόδοξους Τούρκους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου,  σειρά παίρνουν τώρα οι Σκοπιανοί οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν την Χαλκιδική!

 

"Οι 'Μακεδόνες' θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής", γράφει το πρωτοσέλιδο σκοπιανής εφημερίδας παρουσιάζοντας το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές.

 

"Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα 'Ντνέβνικ'. Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ μπορούν τώρα ελεύθερα να αγοράζουν για λογαριασμό τους περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, κυρίως στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και στη Θεσσαλονίκη", σημειώνει στο προκλητικό δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα.

 

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, δήλωσε ότι ο νόμος άλλαξε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν ισχύει η απαγόρευση για την αγορά ακινήτων στις λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές.

 

Ο παλιός νόμος δεν επέτρεπε σε πολίτες από χώρες που δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράζουν ιδιοκτησία για λογαριασμό τους καθώς για κάτι τέτοιο απαιτούνταν άδεια από το Υπουργείο Άμυνας, η οποία καθυστερούσε πάρα πολύ και σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνονταν.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.