Εξαγορά σε συμφέρουσα τιμή από τη Golden Union

Στην εξαγορά ενός πλοίο τύπου post-panamax από την second hand Αγορά προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union του Θεόδωρου Βενιάμη.

 

Πρόκειται για την πρώτη αγορά που πραγματοποιεί στη συγκεκριμένη Αγορά η ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή μετά από ένα χρόνο.

 

Η Golden Union εμφανίζεται ως αγοραστής του πλοίου Houyo, χωρητικότητας 93,500-dwt με έτος κατασκευής το 2007 στο ιαπωνικό ναυπηγείο Namura.

 

Με τη VesselsValue να ανεβάζει την αξία του πλοίου στα 15,2 εκατ. δολάρια, η ναυτιλιακή του Θόδωρου Βενιάμη φαίνεται πώς προχώρησε σε ένα συμφέρον deal καθότι αξία της εξαγοράς κυμάνθηκε μεταξύ 14,1 και 14,8 εκατ. δολαρίων.

 

Το Houyo μετονομάστηκε σε Flag Trias και εντάχθηκε στο στόλο της Golden Union στα μέσα Δεκεμβρίου 2018.

 

Η προηγούμενη κίνηση της εταιρείας στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων ήταν τον Ιούλιο του 2017, όταν είχε εξαγοράσει έναντι 17,2 εκατ. δολαρίων, το χωρητικότητας 180,200-dwt πλοίο Cape Frontier κατασκευής 2006, το οποίο μετονομάστηκε σε Imperial Frontier.

 

Μπορεί οι αγορές του να ήταν περιορισμένες, ωστόσο, ο κ. Βενιάμης εμφανίζεται δραστήριος στις πωλήσεις πλοίων. Σημειώνεται ότι κατά τη διετία 2017-2018 πούλησε πέντε πλοία, αποκομίζοντας μάλιστα από ορισμένα σημαντικά κέρδη.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.