Deal News Online

undefined

Ως 10 ευρώ η είσοδος στη Βενετία

Το κοινοβούλιο της Ρώμης αποφάσισε με πρόσφατη του απόφαση την καθιέρωση τέλος εισόδου ως και 10 ευρώ για τους Ιταλούς και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Βενετία, έστω και για λίγες ώρες.

 

Το σχετικό μέτρο, που περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 ουσιαστικά αντικαθιστά τον φόρο διαμονής που ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας. Το τέλος εισόδου θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην "Γαληνοτάτη" με τραίνο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

 

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο θεωρεί "πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας", δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τα έσοδα θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του καθαρισμού των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ημερήσιοι ταξιδιώτες. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο "φόρος εισόδου" θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

 

Το μέτρο αυτό στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της ιστορικής πόλης, λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση, που φθάνει τους 20 εκατ. τουρίστες ετησίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τοποθετήθηκαν πύλες στα δύο σημεία εισόδου κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, ώστε να ελεγχθεί η πρόσβαση προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη Γέφυρα του Ριάλτο.

 

Ως τώρα αν οι αριθμοί των επισκεπτών ήταν πολύ υψηλοί, οι πύλες έκλειναν και επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε εκείνους που είχαν κρατήσεις ξενοδοχείων ή κατείχαν δελτίο Venezia Unica, μια κάρτα για τους μόνιμους κατοίκους που μπορεί να αγοραστεί για € 40 από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί water bus.

 

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και Βενετσιάνοι, οι οποίοι δηλώσαν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο ίδιο πλαίσιο καταπολέμησης του υπερτουρισμού ο δήμαρχος ενέκρινε επίσης πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για απρεπείς συμπεριφορές στο ιστορικό κέντρο (επίσκεψη αξιοθέατων με μαγιό, πικνικ σε δημόσιους χώρους, θορύβους κλπ).


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αθλητικά

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

Οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.